Monstrum Miroslav Somora: Souložil s mrtvolou stopařky, kterou zabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Monstrum Miroslav Somora: Souložil s mrtvolou stopařky, kterou zabil!

Fotografie
Fotografie (internal)

Pohledný chlap, sympaťák, ten nám nic neudělá. To si zřejmě myslely dvě dvacetileté stopařky Viera Kuklská a Tatiana Gangurová, když v srpnu roku 1976 nasedaly do auta Miroslava Somory (32). To netušily, že je na úprku z psychiatrické léčebny, před dvěma dny znásilnil jinou stopařku a že jim uchystá ještě horší zážitek…

Důvěřivé dívky, které jely na výlet do Tater, brzy v Somorově automobilu usnuly. To ale neměly dělat. Deviant a zločinec totiž vytáhl zpod sedadla utahovací klíč na kola nákladního automobilu a začal jimi dívky mlátit. Když upadly do bezvědomí, vytáhl nůž a ubodal je. S jednou z mrtvol potom souložil. Těla nakonec odvezl do třicet kilometrů vzdáleného města, svlékl je a zahrabal na skládce odpadu.

Na tip pozorného obyvatele města policisté už o dva dny později Somoru zadrželi, zrovna chtěl  umývat krev v autě! A co šílenec, podle jehož zločinu vznikl film Smrt stopařek (1979), řekl? „Ani moc nekřičely. Brzy zůstaly bezvládně ležet. Jedna na sedadle, druhá pod ním. Potom jsem vzal nůž, dlouhý asi 30 cm a začal obě ležící dívky bodat. Kam a kolikrát jsem bodl, si už nepamatuji,“ popsal s klidem v hlase. Necelé tři roky po vraždě už byl popraven oběšením.

Znáte okolnosti tohoto příběhu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.