Psychopatka Alžběta umlátila pěstí nevlastní dceru (†2) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Psychopatka Alžběta umlátila pěstí nevlastní dceru (†2)

Fotografie
Fotografie (internal)

Macechy nejsou zlostné, žárlivé a surové jen v pohádkách. O tom se přesvědčili vyšetřovatelé vraždy dvouapůlleté Jany, kterou těžce pomlácenou přinesla v listopadu 1963 do nemocnice sousedka. Jde o další děsivý případ ze zaprášených kriminalistických archivů.

Děvčátko, které zemřelo pět minut poté, co se ho ujal lékař, mělo tělo poseté modřinami a vespod brady řeznou ránu. Navíc její tělo neslo stopy sexuálního zneužívání. Policie ihned věděla, že za takové týrání mohl buď dívčin otec Jan, nebo jeho družka a macecha holčičky Alžběta U. Uvalila na ně proto vazbu.

Brzy se přišlo na to, že má zločin i vraždu skutečně na svědomí macecha. Kvůli neshodám s partnerem, kterému vyčítala, že má raději malou Janu než jejího syna z předchozího vztahu Michala, začala dítě nenávidět.

„Janu jsem nenáviděla proto, že byla pěkná, tichá a poslušná. Svoji nenávist jsem projevovala tak, že když Jan nebyl doma, bez jakéhokoliv důvodu jsem ji začala tělesně trestat,“ přiznala mužům zákona.

V den, kdy malá umřela, cloumal Alžbětou obzvlášť velký vztek kvůli konfliktu s Janem, který odjel brzy ráno do práce. Šílená žena si proto pocity vybila na holčičce, kterou tak dlouho mlátila pěstmi do břicha, až dostala vnitřní krvácení. Jizvu vespod brady jí způsobila kusem skla, aby mohla policii říci, že holčička spadla a rozbila si ji o práh dveří.

Psychiatři Alžbětu prohlásili za psychopatku a sobeckou a hloupou ženu, soud ji poslal za mříže na 15 let. Policie si posvítila i na Pavla J., strýce zabité holčičky, který ji v létě téhož roku pohlavně zneužíval. Holčička se kvůli trýznění začala počurávat, což ještě živilo hněv surové macechy…

VÝZVA AHA!: Znáte okolnosti tohoto příběhu? Nebo jeho aktéry? Napište nám na aha@ahaonline.cz!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.