Svatomartinské: Husí vývar s bylinkovým kapáním
POTŘEBUJETE: krk, odřezky masa a drůbky z husy 6 kuliček celého pepře 3 kuličky nového koření 2 mrkve ¼ celeru 1 petržel 2 snítky majoránky
NA KAPÁNÍ: 2 vejce mléko hrubou mouku muškátový oříšek nasekanou petrželku
Drůbky, krk a jiné odřezky z husy dáme vařit asi do litru a půl vody. Přidáme celí koření a snítky majoránky. Vaříme, až je vše měkké. Osolíme, vývar scedíme a maso obereme, pokrájíme a dáme stranou. Vývar přivedeme k varu a přidáme do něj nakrájenou kořenovou zeleninu, uvaříme ji doměkka. Vrátíme maso a prohřejem ho. Z prošlehaného vejce a ostatních surovin umícháme řídké těstíčko a po troškách ho zavaříme do polévky.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 45.