Jelení burger se slaninou a brusinkovou majonézou
POTŘEBUJETE: 600 g jeleního krku 1 cibuli 3 kyselé okurky 2 stroužky česneku 1 snítku tymiánu 1 snítku rozmarýnu 1 – 2 lžíce dijonské hořčice sůl mletý pepř
NA MAJONÉZU: 150 g majonézy 4 lžíce brusinkového kompotu citronovou šťávu
NA DOKONČENÍ: 4 bulky listy salátu 2 rajčata 4 plátky opečené slaniny
Pomeleme maso z jeleního krku, přidáme nadrobno nakrájenou jednu cibuli a 3 kyselé okurky, propasírovaný česnek, nasekané lístky tymiánu a rozmarýnu, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme a tvoříme burgery, které grilujeme z obou stran. Majonézu smícháme s brusinkovým kompotem, dochutíme solí a citronovou šťávou. Bulky rozkrojíme, řez opečeme nasucho. Spodní část potřeme majonézou, na ni dáme list salátu, burger, kolečko rajčete, opečenou slaninu a zakončíme opět salátem a majonézou potřenou vrchní částí bulky.
Tip sommelierky: „Jelení burger doplňte vínem s plným tělem a výraznými tříslovinami, jako je Víno Mikulov Sommelier Club Cabernet Sauvignon 2022, pozdní sběr. Jeho vlastnosti mu umožňují krásně vyvážit chuť jeleního masa a zjemnit zvěřinový charakter pokrmu.”
Více receptů v tištěném APŽ číslo 44.