Houby: Poctivá bramboračka
POTŘEBUJETE: 3 hrsti sušených hub 50 g másla 50 g hladké mouky 4 české brambory 1 mrkev polovina bulvy celeru 2 cibule 1 kořenová petržel 1 vejce 4 stroužky česneku sůl, pepř sušená majoránka
Houby zalijeme asi půllitrem vody a povaříme, dokud nezměknou. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a na něm dozlatova opražíme mouku. Jíšku zalijeme přibližně litrem a půl vody (nebo vývaru) a zamícháme. Dále přidáme oloupané a pokrájené brambory, zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme houby i s vývarem, okořeníme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí přibližně čtvrt hodiny. Nakonec dochutíme česnekem se solí.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 40.