Dary podzimu: Jogurtové nočky se švestkovou přesnídávkou
POTŘEBUJETE: 1 balení Jogurtových knedlíků bez lepku Labeta 5 lžic mletého máku 1 lžíci moučkového cukru 50 g marcipánu 2 hrsti mandlových plátků NA PŘESNÍDÁVKU: 20 švestek 3 jablka 1 lžíci citronové šťávy ½ lžičky skořice 1 malou špetku soli trochu vody dle potřeby rýžový sirup
Jako první připravíme omáčku. Švestky omyjeme a vypeckujeme, jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jádřinců. Ovoce dáme do hrnce, přidáme ostatní ingredience na přesnídávku kromě rýžového sirupu a dáme vařit na mírný plamen. Až ovoce změkne, rozmixujeme ho na kaši, případně propasírujeme, v závěru dochutíme rýžovým sirupem. Jogurtové těsto na nočky připravíme dle návodu na obalu – stačí sypkou směs zalít vodou a nechat zhoustnout. Poté z těsta pomocí dvou polévkových lžic tvoříme tvary nočků a vkládáme je do hrnce s vroucí vodou. Pracujeme rychle, aby se nočky vařily přibližně stejnou dobu ve třech várkách (jakmile vyplavou, jsou uvařené). Hotové nočky obalíme v mletém máku smíchaném s moučkovým cukrem. Rozdělíme je na talíře, přelijeme je přesnídávkou a vrch vždy ozdobíme nastrouhaným marcipánem a nasucho opraženými mandlemi.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 37.