Dary podzimu: Švestková zmrzlina se kořicí
POTRĚBUJETE: 450 g mražených švestek bez pecek 150 g bílého jogurtu 100 g cukru 1 lžička vanilkového extraktu ¼ lžičky mleté skořice
Čerstvé švestky vypeckujeme a dáme na několik hodin zamrazit. Poté je necháme chvíli povolit, nakrájíme je na menší kousky a dáme do stolního mixéru nebo kuchyňského robotu. Přidáme jogurt, cukr, vanilkový extrakt a skořici. Mixujeme, dokud nevznikne hladký krém. Pokud je potřeba, během mixování několikrát setřeme zbytky ze stěn stěrkou. Poté směs přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme na cca 15 minut do mrazničky, aby zmrzlina trochu ztuhla. Servírujte ihned, nejlépe do misek nebo pohárů.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 37.