Dary podzimu: Celerový salát s rozinkami a vlašskými ořechy
POTŘEBUJETE: 25 g jablečného octa 1 ½ lžíce hořčice 1 ½ lžíce dijonské hořčice 125 g bílého jogurtu 10 g řepkového oleje 1 lžíce citronové šťávy ¾ – 1 lžičku soli ¼ lžičky čerstvě mletého pepře 1 lžičku medu 1 lžíci pomerančového džusu (volitelně) 1 špetku mletého kmínu 500 g celeru 60 g rozinek 60 g vlašských ořechů
V misce smícháme ocet, obě hořčice, jogurt, olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, med, pomerančový džus a kmín, poté vše vyšleháme metličkou dohladka. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. Poté ho vmícháme do připravené směsi, přidáme také rozinky a nasekané ořechy, dobře promícháme.
Tip značky Thermomix: Před podáváním necháme minimálně hodinu odležet v lednici, aby se chutě dobře propojily.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 37.