Roláda s lesním ovocem
POTŘEBUJETE: 500 g mraženého lesního, 8 žloutků, 4 bílky, 180 – 220 g cukru, 100 g, hladké mouky, 1 smetanu ke šlehání, citronovou kůru
Žloutky ušleháme s 80 gramy cukru a nastrouhanou citronovou kůrou. Bílky šleháme se 40 gramy cukru do tuhého sněhu, který pak zašleháme do žloutků. Přidáme postupně mouku a vzniklé těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 ºC pečeme 12 – 15 minut dorůžova. Smetanu vyšleháme se zbylým cukrem dle chuti. Většinu ovoce mírně pomačkáme, trochu si necháme na ozdobení stranou. Ovoce zamícháme do větší části šlehačky (část necháme na zdobení), kterou korpus pomažeme a zarolujeme. Povrch rolády pomažeme šlehačkou a ozdobíme zbylým ovocem
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.