PLODY PODZIMU: Bramborová pizza s koprem
POTŘEBUJETE:
20 g droždí
½ lžičky cukru
500 g hladké mouky
5 lžic panenského olivového oleje
1 lžičku soli
Na náplň:
150 g měkkého tvarohu
180 g nivy
2 lžíce olivového oleje
5 brambor
kopr
parmazán
Rozdrobené droždí smícháme s trochou vlažné vody a cukrem, necháme v teple vzejít kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, olej a kvásek, postupně přiléváme asi 300 ml vlažné vody a vypracováváme hladké těsto. Když je pružné a nelepí, vytvoříme bochánek a necháme kynout asi hodinu a půl, až se objem zdvojnásobí. Pak z těsta vyválíme placky na plech s pečicím papírem. Tvaroh ušleháme s rozdrobenou nivou a olejem. Potřeme jím pizzy a obložíme oloupanými a na tenké plátky pokrájenými bramborami. Zastříkneme olejem a pečeme v hodně vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut. Podáváme ozdobené koprem a parmazánem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.