Což takhle dát si květák: Karbanátky se šunkou a sýrem
POTŘEBUJETE:
1 květák
1 cibuli
3 vejce
300 g šunkového salámu
100 g eidamu
strouhanku
2 lžíce hladké mouky
1 hrst petrželky
majoránku
sůl
mletý pepř
olej na smažení
Květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak ho necháme důkladně okapat a vychladnout, nasekáme ho najemno. Šunkový salám a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a eidam nastrouháme. Do mísy dáme všechny připravené ingredience, přidáme vejce, hladkou mouku, osolíme, opepříme pepřem, důkladně vše promícháme, postupně přidáváme strouhanku, až vznikne kompaktní hmota. Z ní tvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme je v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Více rceptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.