Omáčky nejen k masu: Paprikové čatní ozvláštní pokrmy pikantní chutí!
Přinášíme vám čtyři skvělé recepty, kterými můžete vhodně doplnit své pokrmy. Čatní - hustá omáčka podle indických receptů - se připravuje z různých druhů ovoce a zeleniny. Pro dnešní den jsme vybrali papriku!
POTŘEBUJETE:
✔ 8 červených paprik
✔ 8 chilli papriček
✔ 2 červené cibule
✔ 1 snítku rozmarýnu
✔ 2 bobkové listy
✔ kousek skořice
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 100 g hnědého cukru
✔ 150 ml balzamikového octa
✔ olivový olej
JAK NA TO:
Velké papriky i chilli papričky dáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby, ideálně pod gril. Za častého otáčení je opékáme, až zčernají. Pak je dáme na misky, zakryjeme fólií a necháme zapařit. Po zchladnuté je oloupeme. Očistíme a nasekáme najemno. Na pánvi s olejem restujeme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný rozmarýn, bobkový list a celou skořici asi 20 minut dozlatova. Vše osolíme a opepříme, přidáme nakrájené papriky, cukr a ocet a vše necháme probublávat. Když se tekutina vyvaří, vyjmeme celé koření, podle potřeby dochutíme a přendáme do sterilizovaných sklenic. Necháme vychladnout a uložíme v chladu, kde vydrží několik měsíců.