Když maso moc nemusíte, grilujte lilky. Třeba s bazalkovým jogurtem podle Ivany Černé
Nepatříte mezi milovníky masa? Pak zkuste grilovat třeba lilky!
POTŘEBUJETE:
2 menší lilky
sůl
mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
150 g bílého jogurtu
šťávu z ½ citronu nebo z limetky
4 stroužky česneku
čerstvou bazalku
JAK NA TO:
Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Osolíme a opepříme a necháme na cca 10 minut vypotit. Potřeme olejem a z obou stran opečeme na grilu nebo na grilovací pánvi. Necháme lehce zchladnout. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, citronovou nebo limetkovou šťávou a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme a opepříme a podáváme k lilkům.
Tip: Do jogurtu lze přidat i nastrouhanou nivu, potom ovšem méně solíme.