Vyrobte si petrželové máslo - Na svačinu i ke grilu!

Chcete si připravit něco opravdu chutného, co obohatí váš letní stůl? Pak zkuste petrželové máslo. Hodí se ke grilovaným masům, na ryby, zeleninu, ale dobré je i jen namazané na toustu či jiném pečivu jako svačina. Navíc má spoustu zdravotních benefitů, protože jak máslo, tak zelená petrželka a česnek obsahují mnoho prospěšných látek. Tak neváhejte, uvidíte, že se po něm budou všichni olizovat.
POTŘEBUJETE:
* kvalitní máslo
* hladkolistou petržel
* česnek
* mořskou sůl
* nižší silnostěnnou sklenici s víčkem
* nůž, prkýnko, lis na česnek, misku, metličku
JAK NA TO: Máslo necháme povolit na pokojovou teplotu. Nasekáme petrželku na drobno. Vložíme máslo do mísy a metlou ho vyšleháme, přidáme petrželku a prolisovaný česnek podle chuti. Jemně osolíme. Hotové máslo přendáme do sklenice a dáme do lednice, kde vydrží i řadu dní.
Více nápadů v tištěném APŽ číslo 28.