Chleba nemusí být jen s máslem. "Krájenka" za pár minut!
Tohle byste určitě měli vyzkoušet! Co budete potřebovat, abyste si pochutnali na netradičním chlebu? Musíte koupit poctivý pecen, k tomu tvrdý sýr vcelku, nějakou zeleninku podle chuti (určitě nezapomeňte na zelené natě cibulky), koření dle vaší fantazie a olivový olej. A samozřejmě ostrý nůž! Bez něj totiž tuho chlebovou pochoutku, která přijde vhod při posezení na zahradě jako příloha ke grilovanému masu, určitě tak pěkně jako na fotografiích nevytvořili. Dobrou chuť a dobrou „krájenku“!
1. Pecen chleba krájejte podélně, ale pozor! Nesmíte dokrojit úplně, jinak by se rozpadnul.
2. Pak krájíte napříč…
3. …vzniknou tak pěkné chlebové kostky.
4. Mezi jednotlivé dílky chleba vložte zhruba centimetrové plátky tvrdého sýra.
5. Na olivovém oleji krátce osmahněte zeleninku podle vaší chuti a „polijte“ jí chleba. Okořeňte. Určitě by neměla chybět sůl, pepř.
6. Dejte zapéct do trouby, než se sýr roztaví a chleba lehce zezlátne.