POZOR: Máte v mobilu hanbaté fotky? Všechno si klidně stáhnou cizí lidé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

POZOR: Máte v mobilu hanbaté fotky? Všechno si klidně stáhnou cizí lidé!

Fotografie
Fotografie (internal)

Domácí boom mobilních telefonů,  řadí občany České republiky na první místa v Evropě, co se jejich používání týká. Někteří si z telefonů vytvořili doslova elektronické důvěrníky a svěřují jim i citlivé osobní informace včetně fotografií. Ale to se jim může pořádně vymstít, protože není až takový problém citlivá data získat.

Celkem přesvědčivý důkaz podali pracovníci softwarové firmy Avast. Odborníci nakoupili náhodně přes eBay dvacet použitých mobilů, použili jednoduše dosažitelný program a výsledek byl šokující! Do rukou se jim rázem dostalo na 40 tisíc fotografií včetně 1500 rodinných. Celkem 750 obrázků zachycovalo nahé ženy a 250 muže. Navíc není problém získat i data z emailů a jiné osobní záznamy. A nic nepomůže smazání a obnovení továrního nastavení. Existuje proto jediná rada. Starý mobil raději rozšlapejte, nebo jím citlivé informace vůbec "nekrmte"!

Autor:  moc

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.