Louise de Funèse a jeho dabér Filipovský se měli setkat! Kdo jim v tom zabránil? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Louise de Funèse a jeho dabér Filipovský se měli setkat! Kdo jim v tom zabránil?

Jejich schůzku překazili politici!
Jejich schůzku překazili politici! (Profimedia.cz, ČTK )

I letos v létě vysílají televize mnoho filmů s francouzským komikem Louisem de Funès (†68), který by letos oslavil 100 let. Snad nikdo si neumí představit legendárního herce bez hlasu Františka Filipovského (†86). Málokdo ale přitom ví, že tihle dva velikáni se měli možnost setkat. Jenže komunisti to zakázali!

Louis de Funès si nechal na vrcholu své kariéry promítnout ukázky toho, jak je v zahraničí namlouván. A dabing Františka Filipovského ho velmi zaujal. V 70. letech mu tedy herec zaslal děkovný dopis, který ho velmi potěšil. „Přitom já jsem měl vždy z jeho dabování rozpaky, takový mindrák. Protože mi připadalo, že ho plaguju, že se živím na překrásném, nádherném, geniálním komickém výkonu,“ vzpomínal před lety Filipovský.


Funès se s ním podle informací magazínu Aha!TV chtěl také osobně setkat. Plánoval přijet na začátku 80. let do Československa z Německa, kde vystupoval v televizi. „K té návštěvě nakonec kvůli zásahu tehdejší moci nedošlo,“ prohlásil publicista Petr Burda. A jeho slova potvrdila i dcera Filipovského. „To je pravda, táta se s Louisem de Funèsem nikdy nepotkal. Jen ho s nadšením a obdivem daboval,“ řekla nám dcera Pavlína Filipovská (73).
Česká televize v sobotu 19. července odvysílá s Funèsem komedii Jeden hot a druhý čehý, ve které si zahrál s další francouzskou filmovou legendou – Annie Girardot (†79). Ta měla více štěstí a se svojí dvorní českou dabérkou Věrou Galatíkovou (†69) se po revoluci osobně setkala.



Přečtěte si
Thyronx
27. 2. 2015 • 15:24

jo, komunisti se nadělali prasečin..i na měI. Mstili se pak i mým rodičům po mém útěku z toho jejich ráje. Letos to bude 30 let co si velmi dobře, ba záviděníhodně žiju v USA. Teď v nádherném prostředí uprostřed paradise na Floridě. Do Čech jsem jezdíval každé léto. To už neplatil ani rozsudek trest natvrdo za opuštění republiky a únos vlastního syna který mi byl svěřen do mé péče.

lokii
19. 7. 2014 • 15:51

Mate sice pravdu, ale setkani dvou velkych hercu by snad zadny poradek nenarusil. Je velka skoda, ze se nemohli setkat. Myslim, ze by to obema udelalo velkou radost. Rozhodne by si to pak Filipovsky zaslouzil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.