"Vyvrhel" Bára Hrzánová (50): O svém otci, hercích a spodině společnosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

"Vyvrhel" Bára Hrzánová (50): O svém otci, hercích a spodině společnosti!

Bára Hrzánová se v dětství kamarádila s Romy a učitelka se držela za hlavu.
Bára Hrzánová se v dětství kamarádila s Romy a učitelka se držela za hlavu. (Foto: Aha! - Karel Kopáč)

Když se o někom řekne, že je živelný, představíte si člověka, který svou osobností dokáže zachvátit všechny a všechno kolem. A to je i případ Báry Hrzánové (50), která podle svých slov od mládí patřila mezi vyvrhele a neměla to se svým zařazením mezi ostatní vůbec jednoduché. Kvůli kádrovým škraloupům otce i situaci v rodině.

Cítila jsem, že jsme spodina společnosti

S problémy Báry Hrzánové a okolí to začalo již na základní škole, kdy našla nejvíce kamarádů mezi Romy. "My jsme ve škole drželi basu, protože jsem podvědomě cítila, že jsme stejná spodina společnosti. Jen já měla jedničky a oni pětky a postupně mi ti kamarádi propadávali.  Jednou soudružka učitelka řekla mojí babičce na rodičáku: ´Paní Šmídová, já mám strašnou smůlu, já mám buď herecký děti, nebo cikány.´ To jsem si potvrdila, kam člověk patří," zavzpomínala nedávno na své dětství oblíbená herečka pro web eurozpravy.cz.


Komunisti tátovi zničili život

Její tatínek, předčasně zesnulý Jiří Hrzán (†41) rozhodně nepatřil za totality mezi prominentní herce minulého režimu a řada filmů, kde hrál, skončila v trezoru. Jak to všechno Bára, kterou vychovávali převážně babička s dědečkem, vnímala? "My se tolik neviděli. On měl s nima vždy problémy, zničili mu život, vyhodili ho z divadla. U nás nikdy nikdo nebyl ve straně," říká.
Jedničkářka vyvolávala reakční nálady

Přesto se jí okrajově rodinný postoj k socialistickému smýšlení dotýkal. "Byla jsem z divadla, z rozvráceného manželství, táta měl problémy, tak jsem byla pořád podezřelá. Pořád jsem se divila a ptala jsem se proč. Snažila jsem se být řadová, normální pionýrka a vždycky jsem někde narazila, ale žádné velké problémy. Jen se doma říkalo něco, co ven nesmělo. Měla jsem hezký kádrový posudek v páté třídě, že vyvolávám ve třídě reakční nálady a jsem proti socialistickému režimu. Soudruh ředitel se se mnou loučil slovy: ´A uvědom si Hrzánová, že to, že půjdeš studovat, Ti umožňuje naše socialistická společnost.´ A já jsem zase jako idiot řekla: ale vždyť já jsem měla samý jedničky."

Přečtěte si
evicka55
24. 7. 2014 • 07:34

100% souhlas

evicka55
24. 7. 2014 • 07:32

Lépe se to nedá říct.Nemožná ženská

avina
21. 7. 2014 • 12:32

Další bl...,co si myslí,že řečmi o minulosti se zavděčí.Houby,mele blbosti--H. hrál pořád,pamatuji si ho.Ji ne,je šeredná a trhlá.Vymýšlí si,protože ztrácí sew o ni zájem/i její šeredný chlap/.

baronessa
21. 7. 2014 • 12:22

Je s podivem, že relativně mladá žena má takové výpadky paměti. Pan Hrzán byl oblíbený i obsazovaný herec, možná si popletla Píseň pro Rudolfa III. - seriál, který musel na čas do trezoru.

jity
21. 7. 2014 • 11:11

Hrzán snad hrála málo? Vždyť natočil dost filmů, co kecá. Navíc vždyť celá Bára ho ani neznala, téměř se nestýkali.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.