Legendární Pan Tau Otto Šimánek: Se smrtí bojoval sedm dní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Legendární Pan Tau Otto Šimánek: Se smrtí bojoval sedm dní!

Víc než na lékaře spoléhal Otto Šimánek na zázraky jako Pan Tau.
Víc než na lékaře spoléhal Otto Šimánek na zázraky jako Pan Tau. (Foto ČT, ara)

Dvakrát přežil svou smrt, ale rakovina střev ho zabila! Legendární představitel Pana Tau Otto Šimánek (†67) mohl ale smrtelnou nemoc přežít i potřetí. Pomoc však přišla pozdě!

Infarkt i mrtvici herec, kterého jste včera mohli vidět na Primě v komedii Zralé víno, přežil. „Dostal velice těžký oboustranný infarkt, když jsme byli na chalupě a dělali vodovodní řad. Kupodivu infarkt už se neopakoval. Místo něj přišla mozková mrtvice,“ zavzpomínala jeho druhá manželka Ludmila Muchová. Přesto, že měl dvakrát smrt na jazyku, nedělal nic pro to, aby si chránil zdraví. „Přede mnou předstíral, že nekouří, protože já jsem se to snažila hlídat. No ale pak jsem zjistila, že chodí tajně kouřit k sousedům. A nakonec ho dostala rakovina,“ svěřila se Ludmila.


Pomohlo divadýlko
Šimánek si zřejmě myslel, že je i ve skutečnosti kouzelná pohádková postava Pana Tau a že všechny zdravotní neduhy odstraní poklepáním na kouzelnou buřinku. „K doktorovi šel, až když to bylo nutný, a to už musel rovnou na operaci,“ řekla Šimánkova manželka, která věděla, že mu lékaři nedávají velké šance na přežití. „Pak jsem na něj sehrála divadýlko, že operace dopadla slušně, ale stálo mě to velký nervy. Před ním jsem byla velice klidná, i když mi doktoři řekli, že to nevypadá dobře...,“ rozpovídala se paní Muchová smutně.
Do Mnichova nedojel
Naději bohužel nepřinesla ani druhá operace. I přesto, že se stejně jako v příbězích Pana Tau stal zázrak... „Týden předtím, než zemřel, mi volal jeho velký ctitel z Německa, že mu tam zařídil perfektní ošetření, perfektní operaci. Říkal, že ho tam z toho určitě dostanou a že si pro něj jede z Mnichova do Prahy. Měla jsem jen zařídit u lékařů, aby ho převezli, že ho zachrání,“ řekla o velké naději před hercovou smrtí v dokumentu ČT Příběhy slavných manželka. Zázrak se ale nekonal. V den, kdy šla Ludmila zařídit převoz, Otto upadl do kómatu a za 7 dní zemřel. Stačilo přijít o den dřív, a herec mohl žít.



Přečtěte si
hgfcf
15. 6. 2014 • 20:22

Na našeho českého poetického elegantního a tajemného PANA TÁU coby laskavého kouzelníka z buřinkou budu zpomínat s nostalgií na období mého dětství prožité každoročně na letních prázdninách u mé babičky v jeho rodném městě v Třešti u Jihlavy .Ten to laskaví filmoví kouzelník by mohl bít vzorem pro ostatní české kouzelníky zabývající se moderní magií . PAN TAU zůstane navždy v mém srdci do konce mého života .A tímto ho zároveň pozdravuji na oném světě . Znojemský kouzelník Jan Adamec .

hgfcf
15. 6. 2014 • 20:21

Na našeho českého poetického elegantního a tajemného PANA TÁU coby laskavého kouzelníka z buřinkou budu zapomínat s nostalgií na období mého dětství prožité každoročně na letních prázdninách u mé babičky v jeho rodném městě v Třešti u Jihlavy .Ten to laskaví filmoví kouzelník by mohl bít vzorem pro ostatní české kouzelníky zabývající se moderní magií . PAN TAU zůstane navždy v mém srdci do konce mého života .A tímto ho zároveň pozdravuji na oném světě . Znojemský kouzelník Jan Adamec .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.