Kšeft s chudobou se vyplatí: Kdo bude inkasovat desetitisíce z dávek? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kšeft s chudobou se vyplatí: Kdo bude inkasovat desetitisíce z dávek?

Tady má být ubytovna pro dvě stovky chudých lidí, kterým výdaje na bydlení platí stát.
Tady má být ubytovna pro dvě stovky chudých lidí, kterým výdaje na bydlení platí stát. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

Až dvě stovky chudých obsadí budovu bývalé polikliniky a později policie v Libušině ulici v Chomutově. Pražská firma ji »potajmu« upravuje na sociální byty.

„Uvnitř to předěláváme na sociální byty pro jednu pražskou firmu. Už přes měsíc,“ řekl jeden ze zedníků. V katastru nemovitostí budovu vlastní Ministerstvo vnitra ČR a právo k manipulaci má Krajské ředitelství Policie ČR v Ústí nad Labem. „Objekt je prodán soukromé firmě. V tuhle chvíli probíhají administrativní úkony v převodu nemovitosti. Stavební práce tam mohou probíhat, protože nabyvatelská firma má budovu zatím v pronájmu,“ řekla Aha! policejní mluvčí Šárka Poláčková. Jméno nového vlastníka nechtěla uvést.

Zástupci města se bojí, že půjde jen o kšeft, kdy majitel ubytovny bude jen inkasovat desetitisíce z dávek pro chudé. „Město vyvine veškeré úsilí pro to, aby využilo práva vlastníka sousedních pozemků a zabránilo realizaci záměru,“ řekla Šárka Schönová, mluvčí chomutovského magistrátu, i když město spíš počítá, že ubytovna z bývalé polikliniky vznikne...

Přečtěte si
lilien.
29. 11. 2014 • 06:44

riadna krava teda si a odkazy na podvodné zárobky si dala. u nás ináč dostávajú zdarma aj pozemky aj materiál na bývanie. čo by tam u vás v tej špine robili, čo som videla iný článok. my sa tu pekne o nich staráme tiež.

mazd
27. 5. 2014 • 15:37

Zaplatí všichni? Poradte majitelům, kteří jsou beztrestně okrádaní za poskytnuté ubytování. Díky

mazd
27. 5. 2014 • 15:35

vždyt je dobře že jsou ubytovny, u nás ve městě se nedá chodit parkama,táboří v lesích a jinde. Počet bezdomovců roste geometrickou řadou.

eblanche
27. 5. 2014 • 03:43

pane mazd - zaplatí všichni, a hodně, protože jim to proplatí sociálka

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.