Promyšlený masakr zhrzeného panice: Zabil kamarády i kolemjdoucí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Promyšlený masakr zhrzeného panice: Zabil kamarády i kolemjdoucí!

Rodger se zastřelil hned po masakru.
Rodger se zastřelil hned po masakru. (Foto Reuters, EPA, Facebook)

 Ani péče hned několika terapeutů nezastavila Američana Elliota Rodgera (†22) před krvavým masakrem v Kalifornii, po kterém zůstalo šest mrtvých. Zoufalý mladík nejdříve ubodal tři spolubydlící a pak se rozjel na vysokoškolský kampus, kde zastřelil další tři lidi. A to vše kvůli nezájmu žen.

Rodger, syn hollywoodského režiséra Petera Rodgera, podle svých slov trpěl tím, že byl ve svém věku stále panicem a ještě ani nepolíbil ženu. Dával to za vinu právě druhému pohlaví, a proto se rozhodl pomstít.

Nejdřív ve svém bytě ubodal tři muže, pak vzal tři zbraně, 400 nábojů a nasedl do svého BMW. Před budovou studentského spolku zabil dvě dívky, Katie Cooper (†22) a Veroniku Weiss (†19). Poté zajel do obchodu, kde do hlavy střelil nic netušícího Christophera Martineze (†20). Pálil ještě na ulici a zranil celkem 13 lidí. Nakonec si sám vzal život.

Bohatý mladík před útokem natočil video, kde svůj motiv odhalil. Měl políčeno hlavně na blondýny, které byly podle jeho slov rozmazlené a arogantní. Rodina měla z chování Elliota, který měl slabší formu autismu, strach. Jeho otec na něj dokonce jednou zavolal policii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.