Odborníci o vrahovi taxikářů: Je jako šelma, která cítí maso! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Odborníci o vrahovi taxikářů: Je jako šelma, která cítí maso!

Škodu Superb Milana P. (†60) zřejmě vrah odstavil v centru metropole.
Škodu Superb Milana P. (†60) zřejmě vrah odstavil v centru metropole. (Foto Aha! – Petr Novotný, ara )

V Praze řádí sériový vrah. S jistotou lze říci, že doslova odpravil tři taxikáře stejnou malorážní pistolí, což potvrdila balistická expertiza. Naposledy zabil dvě osoby najednou. To podle klinického psychologa a soudního znalce Karla Humhala svědčí o tom, že si takříkajíc stále více troufá.

Především ho něco dráždí. Variant je několik, taxikářské řemeslo nebo čas. Všechny oběti byly zabité ve čtvrtek. „Příčin může být několik, ale je to evidentně člověk, který trpí nějakou formou poruchy osobnosti. Je to psychopat. To ale nesouvisí s jeho inteligencí. Může být klidně nadprůměrně inteligentní.

Podle indicií má rád pozornost, bere své činy jako mistrovské dílo, které z povzdálí sleduje,“ uvedl Karel Humhal, přičemž uvedl, že zvyšující se počet mrtvých a zohavení těl svědčí o tom, že chce dát najevo sebejistotu a nadřazenost. „I způsob popravy, střelba do týla. Zřejmě se inspiroval skutečnými popravami z třetího světa, kde se takto nedůstojně popravují trestanci nebo nepohodlní lidé, kterými někdo pohrdá,“ řekl Karel Humhal. „Takový člověk ale nemusí být nutně v normálním životě dominantní. Pravděpodobně je velmi nenápadný, což se shoduje s vámi presentovaným profilem vraha. Nyní má spíše pocit šelmy, které vyšel lov na kořist, vycítil jako zmíněná šelma maso a ve své činnosti bude pravděpodobně pokračovat,“ uvedl Humhal. Otázkou je kde a jak. Zatím velmi umě zametá stopy, kterých ani kriminalističtí technici nenasbírali moc. Pravděpodobně jde o dosud netrestaného člověka, který ví naprosto přesně, jak se orientovat v rámci taxikářského řemesla a jak pečlivě „uklidit“ místo činu.



Autor:  lvi

Přečtěte si
aaamanda
17. 4. 2014 • 18:44

Petr S. nebyl žádné maso, jen kost a kůže

prroud
17. 4. 2014 • 16:48

Zastrelit "na uteku",nic jinyho si nezaslouzi,jeste to bude milosrdnej trest.........

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.