Skopal tápe ve vyšetřování v První republice: Kdo zabil Freimanovou a Hrušínského?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Skopal tápe ve vyšetřování v První republice: Kdo zabil Freimanovou a Hrušínského?!

Dvojitá vražda dává Skopalovi zabrat...
Dvojitá vražda dává Skopalovi zabrat... (Foto - Česká televize)

O tom, že seriáloví rodiče Markéty Plánkové (35) byli brutálně zavražděni, už v První republice nepochybuje nikdo. Svatopluk Skopal (62) coby inspektor Mlčoch zahájil vyšetřování, ale podezřelých je víc, než si myslí!

První kroky za odhalením vraha Veroniky Freimanové (58) a Jana Hrušínského (58) alias manželů Léblových, jejichž ostatky 10 let ležely na dně rybníka, vedou ke kočímu Vilému Zelenkovi v podání Petra Fraňka (52). Jistý si jeho skutkem ale Mlčoch není. Jedno je mu však jasné – vraha najde v rodině Valentových, do níž se přivdala jejich dcera Klára v podání Markétay Plánkové. Koho by měl Skopal pořádně proklepnout? Aha! má několik tipů.


Zhrzený manžel Jaroslav Valenta: Jiří Vyorálek (39)
Motiv: Rodina Léblova chtěla vycestovat do Ameriky, a to včetně jeho snoubenky Kláry (M. Plánková). Mohl chtít zabránit jejich vycestování, oženit se s Klárou a obohatit tak rodinu Valentovu o hodnotné pozemky Léblových.
Pravděpodobnost podle Aha!:  90 %

Úslužný právník Benoni: Pavel Kříž (52)
Motiv: Ví o všem, co se u Valentových šustne, je jimi královsky placen a udělá vše, co na očích svých klientů vidí. Pokud by si Jaroslav Valenta nechtěl špinit ruce vraždou, úslužný Benoni by jistě odvedl i tuhle práci.
Pravděpodobnost podle Aha!: 85 %

Odkopnutý milenec Vladimír Valenta: Ján Koleník (34)
Motiv: Jeho velká životní láska Klára chystala svatbu z rozumu s jeho bratrem Jaroslavem. Neunesl myšlenku, že by o ni přišel. Prosil její rodiče, aby od svatby upustili, ti ale byli neoblomní. Mohl se jim chtít pomstít.
Pravděpodobnost podle Aha!: 20 %
Mstivý kočí Zelenka: Petr Franěk (52)
Motiv: V opilosti napadl koně Léblových. Alois Valenta (Jan Vlasák) ho proto vyhodil. Kočí by chtěl začít nový život v Americe. To by se ale musel nejprve zbavit Léblových, kteří měli lodní lístky, na něž by sám v životě nevydělal.
Pravděpodobnost podle Aha!: 30 %

Neznámý vrah
Motiv: Na textilního továrníka Lébla měla pifku polovina Podolí, protože zdefraudoval peníze z důchodového fondu svých zaměstnanců. Jeho lidé přišli o většinu svých úspor a žili na pokraji bídy. Kdekdo by si mohl přát jeho smrt.
Pravděpodobnost podle Aha!: 70 %

Na všechny podezřelé se můžete podívat v galerii

Proč obarvili Skopala?
Pozornému divákovi nemohla uniknout nezvykle světlá kštice Svatopluka Skopala. „Chtěli jsme, aby vypadal jinak než v dalších seriálech. Vlasy mu barvíme dobře smývatelným přelivem před každým natáčením,“ prozradil Aha! zdroj ze štábu.



Přečtěte si
burgermiky
9. 7. 2014 • 16:26

Jak vidím, v tipování jste dobře tápali taky. Kdo by to byl řekl, že Jaroslav nejenže nebyl vrahem, ale ani spolupachatelem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.