Kolaps v Mníšku: Prasata zastavila dopravu, policisté jim pomáhali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kolaps v Mníšku: Prasata zastavila dopravu, policisté jim pomáhali!

Divokým prasatům museli kvůli bezpečnosti asistovat policisté.
Divokým prasatům museli kvůli bezpečnosti asistovat policisté. (Foto Aha! – David Malík)

Invaze divokých prasat včera čelil Mníšek pod Brdy nedaleko Prahy. Kvůli vyhánění divočáků musela být dokonce na hodinu uzavřena místní silnice.

Lidé volali na pomoc myslivce a policii. Mezi divočáky byly totiž i bachyně s mláďaty a ty mohou být velice nebezpečné. „Ve stejné lokalitě nedávno došlo ke zranění osoby bachyní, která chránila selata. Protože prasata se pohybovala u obydlí, bylo nebezpečí, že by tam došlo k dalšímu zranění,“ okomentovala to policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Prasata se z místa u základní školy nedají zahnat jinak, než přes silnici. „Byli jsme požádání o asistenci a uzavírku rychlostní silnice v prostoru Mníšek pod Brdy - Kytín a silnice číslo 116,“ dodala mluvčí.



Přečtěte si
ivoadler
7. 4. 2014 • 15:25

Za dob mého mládí bylo prase vzácností. V podstatě se jednalo o utečence z obor. Nikomu nechyběli. Zato bylo mnohem víc zajíců, srnců, bažantů a koroptví. Prase je všežravec! Dneska jsou přemnožený a drobnou zvěř v podstatě likvidují. Měli by se víc střílet. Dokonce už ztrácejí plachost a ohrožují lidi. A to se ještě šíří názory, že by se u nás měli introdukovat velké šelmy: vlci a medvědi. Blbost. Začnou se chovat podobně jako prasata. Mám osobní zkušenost s medvědy v Tatrách.

nyctereutes
7. 4. 2014 • 13:15

Spíš jim formou odpadků garantujeme život prasat v žitě... Co by hledali v lese, když u lidí je toho tolik k sežrání bez námahy. Oni nejsou hloupí...

joudajoudovy
7. 4. 2014 • 10:59

ze by novy prevlek tunelaru, kteri za pomoci policie a svych pravniku opousti cesky raj?

prroud
7. 4. 2014 • 08:06

Njn,neni se cemu divit,nicime a bereme jim jejich zivotni prostor!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.