Sloní holčička stále pije náhražku mléka: Vishesh se podojit nedá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sloní holčička stále pije náhražku mléka: Vishesh se podojit nedá!

Malá slonice musí zabojovat i bez matčina mléka.
Malá slonice musí zabojovat i bez matčina mléka.  (Facebook zoo Ostrava/Kamila Meruňková, Pavel Vlček)

Osm až deset litrů denně vypije sloní samička narozená v ostravské zoo. V neděli jí bude 50 dnů. Její osud je stále nejistý, jelikož místo mateřského mléka pije náhražku.

Proč ošetřovatelé mámu Vishesh mléko nepodojili a nedali mléko z láhve mláděti, jako v některých zoo v zahraničí? „Je to velmi složité. Pro získání zhruba litru mateřského mléka je potřeba slonici dojit asi hodinu,“ objasňuje mluvčí zoo Šárka Kalousková. „Slonice je schopna laktaci ovlivnit do té míry, že mléko vůbec nepustí,“ dodává mluvčí. V případě Vishesh, která není kontaktní, je navíc velké riziko, že ošetřovatele vážně zraní. „Sloni jsou nebezpečná zvířata. Úder jejich dvoumetrovým chobotem dokáže člověka zabít,“ říká Kalousková.





Přečtěte si
ferdinand6
22. 3. 2014 • 19:37

Prďolka malá. Snad to dobře dopadne.

MLudvika
22. 3. 2014 • 15:55

sledovala jsem pořad na Planet Animat " Můj divoký románek " Tam osiřelé slůně nakonec krmili i kokosovým mlékem, které se prý složením tuků podobá mléku jeho matky . Slůně prospívalo, bylo veselé , hrálo si. Sice poté zemřelo, ale z důvodu, že náhradní matka musela odjet a slůně tesknilo, přestalo jíst a pít a zemřelo

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.