Dcera Ivy Janžurové: V Bohnicích mezi závislými! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dcera Ivy Janžurové: V Bohnicích mezi závislými!

Iva Janžurová
Iva Janžurová (Aha! - Roman Souček)

Dcera herečky Ivy Janžurové (72) Theodora Remundová (40) patří mezi nejlepší české scénáristky a režisérky. Kvůli jednomu ze svých posledních projektů se na dlouho dobu ocitla mezi ženami, které se snaží zbavit závislosti.

Vše vzniklo před lety, kdy Remundová kývla na to, že se ujme projektu České televize „Když v tom jedou ženy“. Ten sleduje příběhy čtyř žen, které bojují se závislostí, zpravidla na alkoholu. Režisérka přiznala, že k celé věci se takzvaně nachomýtla náhodou, když jí oslovila herečka Eva Holubová, která sama dlouho bojovala se závislostí, a Klára Formanová, která tehdy pracovala jako terapeutka v Bohnicích.

Iva Janžurová a Theodora Remundová

Remundová přiznala, že účast na projektu zpočátku možná trochu podcenila. „Teď, když se ohlížím zpět, uvědomuji si, že to bylo vlastně velmi lehkovážné, že jsem si nějak nepředstavovala, že závislost je pekelně těžké téma. Možná právě proto, že v mé bezprostřední blízkosti se s alkoholem, prášky, drogami nikdo netrápil,“ řekla ČT Remundová, která se kvůli dokumentu stala častým návštěvníkem pavilónu číslo 7 v pražských Bohnicích.

Kvůli dokumentu se Remundová také zúčastnila skupinových terapií, které se rovněž staly součástí čtyřdílného dokumentu, který právě vysílá Česká televize. Jak Theodora přiznala, během několikaletého natáčení si k sobě s jednotlivými aktérkami našli cestu. „Změnilo mě to, já nejsem až tak silný člověk. Víc než před tím se skláním před lidskou tvořivostí. Štěstí člověka je v tvořivém jednání, ať je to vaření, vyšívání nebo chytré vedení velkého podniku, a v lásce k sobě. Proto také říkám, že náš projekt je o hledání ztracené lásky,“ objasnila své pocity Remundová.

Přečtěte si
soltero1
3. 3. 2014 • 15:49

Přesně tak, nebýt dcerou Remundy a Janžurové, tak se na DAMU nikdy nedostala. U ní jako herečky postrádám talent (ten chybí ale i její sestře Sabině).

eremita
1. 3. 2014 • 22:56

Co že to? Nejlepší scénáristka a režisérka je silně přehnané. Nebýt dcerou Janžurové a Remundy, možná by byla nadějná....

bezodkladne
1. 3. 2014 • 16:33

Hezká však není ani jedna

teufel
1. 3. 2014 • 15:47

Trapnej titulek!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.