PROSTŘENO: Plněné žampióny podle Lubomíra Laura
Do svého rekonstruovaného domku v Kelči na rozhraní Hané a Valašska pozve své soupeře bodrý chlapík Luboš. Ten má pro soupeře „hanácký penicilin“, což je jeho verze povinného úkolu, a téměř česko-slovenské menu: zapečené žampiony se sýrem, které slaví úspěch, zelnice s uzeným už takový sukces nemá, hlavním chodem je živáňská v podobě balíčků upečených v troubě, každý si svoji porci naloženého šťavnatého vepřového s bramborem a cibulí vybalí z alobalu sám.
Plněné žampióny podle Lubomíra Laura
Potřebujete:
100 g žampionů • 1 cibule • 3 vejce • 1 lžíce sádla • 100 g strouhaného sýra • sůl a pepř
Postup:
Žampiony očistíme a odstraníme nožky, které posléze nakrájíme s cibulí a na sádle osmahneme dozlatova. Přidáme sůl a pepř a celou směs zalijeme rozšlehanými vajíčky. Hotovou vaječinou naplníme kloboučky žampionů a posypeme je strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.