Předsedu VV zatkla policie: Bártu dohnal kmotr Janoušek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Předsedu VV zatkla policie: Bártu dohnal kmotr Janoušek!

Šéfa Věcí veřejných Víta Bártu zatkli.
Šéfa Věcí veřejných Víta Bártu zatkli. (Foto Aha! – Ladislav Křivan, Martin Přibyl a Zbyněk Pecák)

Snaha dozvědět se co možná nejvíc na druhé, zejména protivníky vlivné se mu šeredně vymstila. Předsedu kontroverzních Věcí veřejných Víta Bártu (39) zatkla policie. Společně s vysokým důstojníkem protikorupční policie ho sebrala kvůli úniku odposlechů pražského kmotra Romana Janouška (45).

Vlivného zákulisního hráče policie sebrala v centru Prahy před luxusním hotelem Four Seasons. Zadržen byl společně s policistou a bývalým pracovníkem rozvědky Janem Petržílkem. Zatčení  údajně souvisí s únikem odposlechů Mazánka a Kotěte, tedy Janouška a někdejšího vládce Prahy Pavla Béma, když si mimo jiné rozdělovali pozice v metropoli.

Odposlechy do médií unikly loni na jaře a pořídila je v roce 2007 Bezpečnostní informační služba, pro kterou Petržílek pracoval, aby je pak záhy získala Bártova bezpečnostní agentura ABL.

Bártova manželka Kateřina Klasnová nechtěla utajované zadržení moc komentovat. Ráno vyvenčila pejsky, sbalila kufr a odjela i s jedním neznámo kam. „Ke zprávám v médiích mohu v tuto chvíli říci pouze to, že stojím pevně za svým manželem,“ vzkázala pak nakonec přes sociální síť.
A proč policie zatkla exposlance až po volbách? Kdyby totiž uspěl, k čemuž mu chybělo pár desítek hlasů, už by si nyní užíval poslanecké imunity. Zatímco teď coby neúspěšný kandidát mohl v tichosti doputovat až do cely.

Zkušenosti už má
Vít Bárta s vyšetřováním zkušenosti má. Dokonce už stanul i před soudem. A to proto, že obžaloba tvrdila, že dal tehdejším stranickým kolegům, poslancům Jaroslavu Škárkovi a Kristýně Kočí, 170 tisíc a půl milionu korun za to, aby k němu byli loajální a prosazovali jeho zájmy ve straně. Škárka údajně úplatek přijal a část peněz také použil. Bárta, který kvůli kauze rezignoval na funkci ministra dopravy, se hájil tím, že Škárkovi a Kočí peníze jen půjčil. Soud původně uznal Bártu i Škárku vinnými, odvolací senát ale rozsudek zrušil.



Autor:  poe

Přečtěte si
hejhej
2. 11. 2013 • 10:39

Odposlechy Janouška se vyšetřují.Ale nějak podezřele dlouho se řeší jízda Janouška, kdy byl ožralý od obraz a najel na ženu. Už měl být dávno v kriminále a bez řidičáků.To alkoholické hvado si bude stále něco vymýšlet jen,aby se jeho kauza zametla pod koberec.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.