Nemocný Tom Hanks kápl božskou: Cukrovku tajil 20 let a nikdo nic nepoznal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemocný Tom Hanks kápl božskou: Cukrovku tajil 20 let a nikdo nic nepoznal

Tom Hanks
Tom Hanks (ČTK)

Dvě desítky let v sobě hollywoodský idol Tom Hanks (57) nosil velké tajemství. Trpí cukrovkou druhého typu. Symptomy nemoci na sobě objevoval už od svých 36 let, až nyní mu ale lékaři diagnózu definitivně potvrdili.

Hanks, který má dva Oscary za filmy Forrest Gump a Philadelphia, se se svými zdravotními potížemi svěřil v televizní show Davida Lettermana. „S vysokým cukrem v krvi se potýkám už desetiletí. Ale nedávno jsem šel k lékaři a ten mi říká: Víte, jak se už dlouho bavíme o té vysoké hladině cukru ve vaší krvi? No, tak teď jste povýšil! Máte diabates druhého typu!“ uvedl v televizi Hanks se svým proslulým úsměvem na tváři.

V Hollywoodu je proslulý tím, že rád bere role, pro které musí buď hodně zhubnut, nebo naopak přibrat. V roce 1992 dobrovolně ztloustl o 15 kilogramů pro roli basketbalového trenéra Jimmyho Dugana ve filmu Velké vítězství. Naopak kvůli Trosečníkovi se podrobil dietě a shodil 22 kilo, aby mu diváci mohli věřit, že léta hladoví na pustém ostrově.

Dieta a cvičení

S tím je teď konec, lékaři mu doporučili přísnou dietu, pravidelnou životosprávu a tělesné aktivity. Ostatně Hanks se může poradit o své léčbě se svou slavnou kolegyní Halle Berry (47), která touto chorobou trpí od svých dvaadvaceti. Pokud bude pravidelně brát inzulín a držet se pokynů lékařů, má herec velkou šanci na normální život a další zajímavé role.



Přečtěte si
anezat
10. 10. 2013 • 22:48

Berry má diabetes 1. typu od dětství a v tomto věku dítě mít může, je-li dobře kompenzovaná. To jen tak na okraj.A cukrovkou 2. typu trpí velké množství lidí, tak nevím, co je zajímavého na tom, že ji má i Hanks.

jity
10. 10. 2013 • 12:56

Cukrovce nejlépe rozumí fortin, ta ji má i v mozku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.