Tohle se nepovedlo: Neschopní zloději spustili alarm půl metru od sejfu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Tohle se nepovedlo: Neschopní zloději spustili alarm půl metru od sejfu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Lupiči si políčili na filiálku německé Deutsche Bank sídlící v berlínské ulici Prinzenallee, do níž se snažili prokutat ze sklepa sousedního domu. K penězům se ale nedostali – byli jen 50 cm od sejfu, když se rozdrnčel alarm! Zloději utekli tak rychle, že ve zdi nechali i obří razidlo.

Provrtat se do banky jim mělo zabrat zhruba týden. Pomoci jim v tom měla i velká raznice. Právě ta jim ale zhatila důmyslný plán, který připomíná scénu z filmu o akcích Dannyho parťáků. Vrták totiž způsoboval tak silné vibrace, že spustil bezpečnostní alarm!

Udeřila stejná banda?
Pokus o loupež se nápadně podobná té, kterou zloději uskutečnili letos 14. ledna. Do berlínské banky ve čtvrti Steglitz si pomocí těžké techniky vyrubali 
2,5 m vysoký a 30 m dlouhý tunel, a z bezpečnostních schránek odnesli cennosti za čtvrt miliardy korun! Dodnes je nedopadli, proto má policie za to, že nyní udeřili znovu. „Tu možnost už prověřujeme. Použili stejný vrták jako zloději ve Steglitzu,“ potvrdil jeden z vyšetřovatelů.

Tentokrát se ale pachatelé tak daleko nedostali. V neděli před půl desátou večer aktivovali poplašný systém. I tak ale uprchli dřív, než se na místo dostali strážníci...

Autor:  vk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.