8 triků pro krásné a zdravé vlasy: Vejce, cibule i brambory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

8 triků pro krásné a zdravé vlasy: Vejce, cibule i brambory!

Fotografie
Fotografie (internal)

Máte, jak se říká, »tři chlupy na hlavě«? Vaše vlasy jsou jemné, padají vám a nerostou? Máme pro vás 8 přírodních tipů, jak vám vlasy rychleji porostou a dodají vám lesk.

Jezte více bílkovin
Protein poskytuje podporu pro růst nových vlasů. Některé proteiny vytváří keratin (stavební bílkovina organismu), který působí na to, aby naše vlasy byly pevnější. Nedostatek bílkovin totiž vede ke snížení růstu vlasů. Lze je získat z ryb, vajec a ořechů.

Masáž vlasové pokožky
Zdravá masáž hlavy pomáhá otevřít cévy a zlepšuje krevní oběh. Tím se okysličuje krev a získají se živiny, které umožňují zdravý růst vlasů. Masírujte si vlasy při mytí hlavy několik minut. Je to přece i příjemné, ne?

Zkuste tento recept
Jednu lžičku vodky, pět kapek levandulového oleje a tři kapky rozmarýnového oleje, smíchejte se lžící destilované vody. Tato směs po nanesení na vlasy a pokožku hlavy zabije bakterie, odstraňuje nečistoty a otevírá vlasové váčky, které podporují růst nových vlasů.

Vyhněte se přílišnému upravovaní
Oslabuje to totiž vaše vlasy a zastavuje se jejich růst. Určité chemické látky přítomné v šamponech a chemických přípravcích způsobují ztenčení, poškození, a dokonce i vypadávání vlasů.

Léčivé bílky
Vaječné bílky jsou již dlouho známé svými léčebnými účinky. Mají schopnost dělat vlasy jemné a lesklé. Rozbijte pár vajec, rozšlehejte bílky a použijte je jako masku na vlasy. Tento typ kúry podporuje růst vlasů.

Vařená cibule
Do vody dejte vařit pár cibulí a vlasy si umyjte v jejich odvaru. Dělejte to pravidelně a urychlíte tak růst vlasů.

Bramborová maska
Vymačkejte šťávu ze tří brambor a přidejte trochu medu. Do směsi zamíchejte jeden vaječný bílek a budete mít skvělou masku na vlasy. Ta zvýší růst vlasů přirozenou cestou, bez použití chemikálií.

Získejte více vitamínů
Vitamíny jsou životně důležité pro vaše vlasy. Vitamíny A, B, B3, B12, C a E (ryby, kiwi, melouny, ovesné vločky, apod.) jsou dobré na zlepšení krevního oběhu v těle, které prokrví i vlasovou pokožku. Nejdůležitějšími prvky jsou železo a zinek, po kterých vám vlasy porostou rychleji.

Autor:  ak

Přečtěte si
sona.kozko...@...
17. 11. 2017 • 11:20

Já začala používat na doporučení mé kamarádky toto https://www.biodicol.com U kamarádky byly vidět změny k lepšímu a já již po měsíci mohu říci jen, Neudělala jsem chybu. Vlasy jsou zdravější, rostou rychleji a nelámou se. To samé mohu říci i o nehtech, které jsou pevnější a již nepotřebuji gelovky.

taffi
30. 4. 2017 • 11:43

Masky na vlasy jsou super, ale přiznám se, že "domácí" se my vyrábět nechce. Raději si hlídám dostatečný přísun vitaminů a používám kvalitní vlasovou kosmetiku. Masky Dove Advanced Hair Series jsou skvělé i pro pravidelné používání a cenově jsou taky příjemné. http://www.dove.com/cz/hair-care/hair-masks-treatments.html

markeetkaa
12. 11. 2014 • 14:17

Vejce, cibule, brambory, kdo by to byl řekl. Já jsem vyzkoušela jsem plno domácích receptů i přípravků na zdravější vlasy, ale nikdy jsem nepocítila takovou změnu, jako když jsem pravidelně užívala výživu DonnuHair forte, s tou jsem nejspokojenější, doslova mě nadchla.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.