Když je zvířátkům hic... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Když je zvířátkům hic...

Opičky zalehly lavičky
Opičky zalehly lavičky (Foto Profimedia.cz, Reuters)

Jak to dopadne, když vedro dolehne i na zvířátka?

Opičky zalehly lavičky

V Zambii si na lavičce v parku jen tak neodpočinete. Obsadili je totiž paviáni, kterým vedra očividně nevadí. Zatímco ostatní zvířátka už nevědí, čím se zchladit, oni se vyhřívají na rozpálených lavičkách!

I nosorožec se může spálit
 Vedra řádí i v běžně deštivé Anglii. Nosorožci sice nemají kožíšek, ve kterém by jim byl ještě větší hic, jejich kůže se ovšem snadno spálí! Ošetřovatelé safari parku v Bewdley je proto mažou opalovacím krémem. Kolik ho asi na jednoho nosorožce padne?

Nosálové rádi zmrzku
Teploty v Rakousku se blíží ke čtyřicítce, není tedy divu, že nosálům z vídeňské zoo nestačí k osvěžení obyčejné ovoce. Zmrzlinou nepohrdnou ani oni!

Kopeček kuřecí, prosím!
 V takovém parnu se i z dravé šelmy stává krotký beránek. Lev ze zoo ve francouzském městě La Fleche v těchto dnech nejspíš nemá energii na lov. Ošetřovatelé ovšem dobře vědí, čím mu udělat radost: kuřecí »zmrzlinou«!

Želva se sprchuje
Želva se nejraději chladí studenou vodou. Když do ní nemůže hupsnout, musí si vystačit s hadicí! Kolik hodin jí trvalo, než k ní z druhého konce trávníku došla?



Autor:  kat

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.