Brambory stojí dvakrát víc! A bude hůř... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Brambory stojí dvakrát víc! A bude hůř...

Za brambory vytáhneme z peněženky skoro dvakrát víc než loni!
Za brambory vytáhneme z peněženky skoro dvakrát víc než loni! (Jiří Černohorský / Blesk)

Nejdřív nekonečné lijáky, pak nesnesitelná vedra! Extrémní podmínky nemusí snášet jen lidé, ale i rostliny. A ty je nezvládají! Nízká úroda brambor v Česku tak znamená vyšší ceny v obchodech!

V prodejnách jsme už v červnu oproti loňsku za brambory zaplatili téměř o 90 procent víc! Přitom farmářská cena se pohybuje jen kolem 6 až 7 korun za kilo! „Ceny v obchodech jsou většinou dvojnásobné, promítá se do nich zpracování,“ popsal deníku Aha! ředitel Ústředního bramborářského svazu Miroslav Chlan.


Počasí si ale ještě vybere svoji daň! „Jestli bude sucho pokračovat, přijde ještě nižší sklizeň a rozhodně to ovlivní ceny,“ řekl prezident Agrární komory Jan Veleba. Levnější brambory ale nepřiputují ani ze zahraničí, neúroda zřejmě postihne celou střední Evropu. Máme tak alespoň jistotu, že v obchodech najdeme domácí produkty. „I přesto, kolik stojí, je třeba si uvědomit, že jde o nejkvalitnější a nejlevnější zeleninu,“ doplnil Chlan.

Přečtěte si
opportunity
27. 7. 2013 • 16:07

Farmářská cena? Koukněte na farmářské trhy, ti asi o žádné farmářské ceně neslyšeli.

hillaarkaa
27. 7. 2013 • 10:10

Důležité je,že se ví,kde rostou a kde se dají sklidit Takže pohonit své brko...dvakrát více může zase jen uslintaný bernardýn nežerchleba(alias eiseberger)

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.