Takhle bojuje proti závislosti na cigaretách: Klíče od klece má manželka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Takhle bojuje proti závislosti na cigaretách: Klíče od klece má manželka!

Muž s drátěnou maskou.
Muž s drátěnou maskou. (Foto Youtube, ara)

Turek Ibrahim Yücel (42) kouřil od 16 let dvě krabičky denně. Mnohokrát se snažil se svým zlozvykem skoncovat, ale neúspěšně. Nyní je snad na dobré cestě. Sestrojil si totiž drátěnou helmu na hlavu a tahle metoda prý konečně funguje!

Yücel chtěl s kouřením přestat poté, co jeho otec zemřel na rakovinu plic. Jeho pokusy ale vždy měly jen krátkého trvání, své nenáviděné závislosti se nemohl zbavit.

Uchýlil se tedy ke krajnímu řešení. Aby se nemohl  cigaretou ke svým ústům ani přiblížit, zavřel se do klece. Tedy jen hlavu. Drátěná bariéra má prý zatím nejlepší výsledky v jeho boji s kouřením.

Ibrahim si helmu sám navrhl a sestrojil. Inspiroval se u jiné zdravotní kampaně, která se zabývala bezpečností motocyklistů. Každé ráno, než odejde do práce, ho manželka nebo dcera zamknou, aby svůj slib neporušil. Samozřejmě klíč mají jenom ony. Nají se až doma.

S klecí na hlavě je zároveň Yücel atrakcí pro všechny sousedy. Zejména děti si ho doslova zamilovaly a na ulici se od něj nehnou ani na krok.

Ibrahim Yücel

Autor:  evk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.