Evropská unie se asi zbláznila: Zruší nám startky?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Evropská unie se asi zbláznila: Zruší nám startky?!

EU to chce kuřákům zavařit!
EU to chce kuřákům zavařit! (Foto Aha! – Petr Novotný, shutterstock.com, ara)

 »Startku? Jsou moc dobrý!« Stejným způsobem jako ve filmu Kouř, už vám zřejmě brzo nikdo legendární startky bez filtru nenabídne. Proč? Evropská unie chystá nařízení, které je zlikviduje! Jsou moc krátké... Další z českých cigaret tak zřejmě zmizí v propadlišti dějin. Stejně jako lípy, »klejky« a další.

Startky přitom patří po spartách k nejlegendárnějším cigaretám. Evropská unie jedná o návrhu, který by povolil pouze »stovkové« cigarety. Kratší cigarety, »osmdesátky«, jako start nebo mars by se musely přestat vyrábět! Jaký to má všechno smysl? „EU se bojí zrušit cigarety celkově, tak jim hází aspoň klacky pod nohy,“ myslí si zemědělský analytik Petr Havel.

Kde regulace skončí?
Nejenže asi zmizí jeden ze symbolů našeho mládí, následky dalšího příkazu EU můžou být mnohem horší! „Sociální cítění evropských byrokratů je na bodě nula! Netuší, co způsobí. Lidi budou kouřit dál, jen dráž, a nebudou mít peníze na jídlo a jiné věci,“ řekl deníku Aha! senátor Jaroslav Kubera (ODS), který sám startky jako student kouřil. Pokud návrh Evropským parlamentem projde, bude pro nás tak další česká značka už jen vzpomínkou.

Co se také kouřilo? Podívejte se do galerie.




Přečtěte si
bobosa
28. 6. 2013 • 16:38

Nebude to dlouho trvat a EU nám bude zanedlouho přikazovat čím si máme utírat pr..del.Do hajzlu s EU.žil jsem, bez ní dlouho a bylo mi líp.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.