V karvinském činžáku ležel měsíc chlap s krupáčem zaseknutým v prsou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

V karvinském činžáku ležel měsíc chlap s krupáčem zaseknutým v prsou!

V domě v Karviné ležela skoro měsíc mrtvola. (ilustrační foto)
V domě v Karviné ležela skoro měsíc mrtvola. (ilustrační foto) (Ivana Zelinová / Blesk)

Kontrola krytu civilní ochrany pod karvinským činžákem 25. listopadu 1986 rozhodně neproběhla rutinně. Na betonové podlaze ležela mrtvola muže s krumpáčem zaseknutým v prsou.

Zavražděným mužem byl horník Tomáš P., který byl pohřešován již téměř měsíc. Příslušníci VB však byli překvapení, když zjistili, že je muž mrtvý. Domnívali se, že je na útěku.

Tomáš P. byl podezřelý z pokusu o loupežné přepadení vozu s výplatami horníků. V srpnu téhož roku někdo instaloval výbušniny k mostu, pod nímž mělo auto s penězi projíždět. Bomby však selhaly. Pachatelé sice utekli, ale při vyšetřování se už kolem Tomáše P. stahovala smyčka…

Detektivové zjistili, že nejlepším kamarádem Tomáše P. byl nadšenec do elektroniky Marián M. A při jeho výslechu sehrál svou roli moment překvapení. Šokovaný muž přiznal vše. S Tomášem P. spáchali již dříve několik menších přepadení s cílem získat zbraně. Loupež třinácti milionů korun na mzdy horníků je měla zabezpečit do konce života.

Jenže výbušniny selhaly a oni odešli s prázdnou. Tomáš P. se však odmítal vzdát a vymýšlel další plány zločinů. Marián M. se ale už bál. Navíc se intimně sblížil s Tomášovou ženou. Svého kumpána proto vylákal do krytu, postřelil ho a dobil krumpáčem. Marián M. byl odsouzen ke čtrnácti letům vězení.








Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.