Soused Jiřiny Jiráskové (†81): Dědička Svítivá se sem nastěhuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Soused Jiřiny Jiráskové (†81): Dědička Svítivá se sem nastěhuje!

Herečka to všechno způsobila.
Herečka to všechno způsobila. (Aha! - Zbyněk Pecák)

Má Jana Svítivá (57) nárok na byt po Jiřině Jiráskové (†81), když s ní nežila ve společné domácnosti? Tahle otázka se honí hlavou desítkám mladých rodin na pražských Vinohradech.

Dědictví po zesnulé herečce rozvířilo velkou diskusi o tom, jak se vlastně v metropoli přidělují městské byty. Myšlenku získat dvoupokojový byt na lukrativní pražské adrese blízko centra vnukla prý Svítivé sama herečka. Chtěla prý své ošetřovatelce udělat radost a projevit vděk za její obětavost.

„Už za života paní Jiráskové se mluvilo o tom, že byt po ní dostane Svítivá,“ potvrdil deníku Aha! jeden ze sousedů. V domě bydlí necelé dvě desítky partají. Znají se navzájem a vědí o sobě takřka vše. Přání Jiráskové se ale týkalo obecního bytu, nepatřil jí, a tak o něm nemohla jen tak dopředu rozhodovat.
Kdo má tedy pravomoc určit, zda se Svítivá postěhuje na Vinohrady, nebo zůstane v Malenicích, kde zdědila po Jiráskové vilu? Místostarosta Prahy 3 Matěj Stropnický má jasno.„Rozhodne se na základě doporučení komise pro bytové a nebytové prostory,“ uvedl Stropnický.  

Počet dětí ve společné domácnosti zřejmě nemá na konečné přidělení bytu žádný vliv. S tím Stropnický víceméně souhlasí. Nicméně ujistil Aha!, že se již nyní plánují jisté změny. „Souběžně připravujeme koncepci, podle níž by se víc posuzovala sociální potřebnost,“ slíbil místostarosta.



Přečtěte si
janapi
8. 6. 2013 • 08:12

Sociální potřebnost-není jistě případ p.Svítivé! I když stále platí nájem (ten se následně odečte od dědictví)-má jako univerzální dědička nárok na vybavení bytu. Pokud jí J.J. odkázala byt - je to neplatné, neboť nemůže odkazovat něco, co jí nepatří! A p.Stropnický si hodně rozmyslí nějak se u tohoto bytu angažovat-na radnici není sám a obyvatelé Prahy 3 si toto pohlídají! p.Svítivá si klidně může byt zakoupit-ale bez jakýchkoliv výhod a hezky za plnou cenu! Což je v této části vzhledem k lukrativitě - přes 2 milióny !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.