Nejpodivnější svatba Česka: Janě s Lubošem šla za svědka želva s papouškem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nejpodivnější svatba Česka: Janě s Lubošem šla za svědka želva s papouškem!

Nejšílenější svatba Česka
Nejšílenější svatba Česka (Aha! - Jan Doležal, koláž Ahaonline.cz)

Zatímco pražská zoo se jen těžko vzpamatovává z ničivé povodně, zoologickou zahradu ve Chlebech na Nymbursku včera ovládlo obrovské veselí. Přímo mezi zvířaty se konala svatba. A snoubenci Luboš (40) a Jana (23) měli hned čtyři svědky. Kromě kamarádů Honzy a Kateřiny jim svatbu odsvědčil i papoušek Aruna a želvák Ferdinand.

Strážník Luboš Jelínek si Janu Pošíkovou vyhlédl před rokem a půl. Ti dva se do sebe okamžitě zamilovali a zjistili, že kromě jiných společných zájmů mají oba rádi zvířata. „Když jsme byli na výletě v chlebské zoo, napadlo nás, že bychom se tady mohli vzít. Ředitel zahrady se tenkrát jenom usmál a řekl, že není žádný problém,“ vyprávěl Aha! čerstvý novomanžel Luboš.

Svatební obřad začal v pravé poledne. Jako svědky si snoubenci přivedli kamarády Honzu a Katku. Ti ale měli velkou konkurenci. Veselku se zničehonic rozhodli odsvědčit také papoušek Aruna a želvák Ferdinand. Oba se od Luboše a Jany nehnuli ani na krok, bavili všechny přítomné a zhruba třicítka svatebčanů z nich byla doslova auf. „Nedivte se, vždyť jste přece v zoo,“ ujistil všechny ještě jednou ředitel zoologické zahrady René Franěk.

Nevěsta čeká Adolfa

Jakmile skončil obřad, začala hostina. Nechyběla polévka s játrovými knedlíčky, grilovaná vepřová kýta ani pravé svatební koláče. Všichni, kdo na svatbu přišli, přáli novomanželům hodně zdraví, štěstí a hlavně zdravého potomka. Janě se totiž už za měsíc narodí syn Adolf.



Autor:  jad

Přečtěte si
nofar
7. 6. 2013 • 12:15

Chudak dite, s takovym jmenem to nebude mit jednoduche.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.