Šéf čerpadlářů varuje před Kalouskovým nápadem: Zdraží benzin, zmizí pumpy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Šéf čerpadlářů varuje před Kalouskovým nápadem: Zdraží benzin, zmizí pumpy!

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek (Profimedia.cz, ČTK – Michal Kamaryt, ara)

Stát si chce posvítit na daňové úniky. Ty jsou v případě pohonných hmot ročně až osmimiliardové. Distributorům tak novela, o které se bude dnes či zítra hlasovat ve Sněmovně, přikáže, aby zaplatili státu kauci 20 milionů korun. Jenže to zasáhne i naše kapsy…

Šéf Společenství čerpacích stanic České republiky Ivan Indráček říká, že navrhovatel zákona, kterým je ministerstvo financí a ministerstvo průmyslu, tím zlikvidují kromě nepoctivých dodavatelů benzinu a nafty také ty poctivé. Protože ti si vysokou kauci nemohou dovolit. „Malé benzinky budou muset nakupovat palivo od větších a dražších dodavatelů, což by u litru mohlo zvednout cenu o 20 až 50 haléřů,“ řekl Aha! Dodal také, že by tyto malé čerpací stanice, na které spoléhají lidé bydlící na vesnicích, nakonec úplně zanikly.

Trh by ovládli velcí distributoři, kteří by mohli diktovat ceny všude. „S kaucemi souhlasíme, ale měly by být o polovinu nižší. Menší distributor na daních zaplatí oněch 20 milionů za 15 až 17 let. Tato novela ho zlikviduje,“ zdůrazňuje Indráček.

Ministerstvo financí ale tvrdí, že to jinak nejde a že levnější palivo máme právě díky podvodníkům. „Neodvedená daň slouží jako cenová výhoda, která umožní kriminálním subjektům nabídnout pohonné hmoty do distribuční sítě levněji,“ píše se v jeho analýze.

Autor:  vr

Přečtěte si
ivuska1
16. 5. 2013 • 10:51

ivuska1
16. 5. 2013 • 10:51

Amater Kalousek vubec neni schopny ridit ekonomiku !!!! Ekonomicky znicil celou nasi zemi , nadelal plno nevratnych skod ! Vsichni to vime a nechavame ho stale zhorsovat situaci Pak uz nam neni pomoci, kdyz takovy clovek je ministrem financi !

bobosa
15. 5. 2013 • 23:46

Tenhle českej fašista potřebuje prohnat tu jeho hnu..snou tlamu kulometem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.