Šílený důchodce z Černovic napadl pokladní: Sekerou do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šílený důchodce z Černovic napadl pokladní: Sekerou do hlavy!

Agresivní senior Karel M.
Agresivní senior Karel M. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Sekerou po hlavě vzal pokladní (27) z prodejny potravin v Černovicích na Pelhřimovsku opilý důchodce (72). Po úderu skončila mladá prodavačka v pelhřimovské nemocnici s proraženou lebkou.

Útočník a bývalý havíř Karel M. je v městečku znám jako notorický opilec a násilník. Do prodejny přišel v pondělí s igelitovou taškou. „Chvíli postál mezi regály a popíjel rum, pak aniž by si cokoliv koupil, se postavil do fronty k pokladně,“ popsala chování útočníka jedna z očitých svědkyň.

„Nezmohla jsem se na nic. Ten útok byl naprosto nečekaný,“ vzpomínala včera oběť Pavlína Preclíková. Právě se vrátila z pelhřimovské nemocnice. „Když na něho přišla řada, nic neřekl, jen sáhl do tašky, vytáhl sekeru, kterou mě udeřil,“ líčila nečekaný útok mladá pokladní.

Karel M. pak klidně z obchodu odešel. Nikdo z šokovaných zákazníků v tu chvíli nezasáhl. „Přiběhla za mnou do skladu, držela se za hlavu. Crčela z ní krev. Naštěstí má husté vlasy, které asi úder utlumily,“ vyprávěla vedoucí prodejny, která hned přivolala záchranáře a policisty. Ti důchodce i se zakrvácenou sekerou po chvíli zadrželi.

Útočník: Připravila mě o peníze

„Po vystřízlivění na záchytce se muž k útoku přiznal. Uvedl, že se jednalo o osobní spory. Byl převezen do vazební věznice. Hrozí mu až osmnáctileté vězení,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Útočník prý mladou prodavačku podezíral, že ho v minulosti připravila o peníze. „To tady podezíral každého. Teď se budu bát sednout si zpátky za kasu,“ dodala napadená žena.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.