Co prozradí smích? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Co prozradí smích?

Smějte se! Je to zdravé!
Smějte se! Je to zdravé! (Profimedia.cz)

Rádi se smějete, optimismus a dobrá nálada vám není cizí? Děláte dobře. Smějte se všude a na všechny. Smích totiž léčí a je potřeba se chechtat, usmívat, hihňat, culit se, jásat i šklebit skoro pořád. Avšak dávejte si tak trochu pozor na to, jak se smějete… Za jakých okolností, komu a s kým. Smích o vás mnohé prozradí! Nevěříte? Tady je hitparáda

Srdečný smích

Jak ho poznáte:

Je spontánní, upřímný a šťastný. Prostě od srdce! Někdy nám vytrysknou i slzy, které nemůžeme zastavit. Radost se promítá do celého těla, sotva popadneme dech! A kolem očí se objeví krásné vrásky smíchu. Dokazuje to, že se skvěle bavíme, užíváme si daný okamžik. Takový smích se dostavuje ve společnosti lidí, které máme rádi a kterým věříme.

Co prozrazuje:

Jste sebevědomí, bezstarostní. Na ostatní působí tenhle smích sympaticky, chtějí se zasmát s vámi. Jste vítanými společníky. Ať všichni vědí, že je tady někdo, s kým se člověk nenudí
a komu může věřit.

Posměšný smích

Jak ho poznáte:

Mimika, gesta i řeč těla prozrazují aroganci a jistou samolibou nafoukanost. Smích sám zní jízlivě, škodolibě a posměšně. V očích se zračí jiskřičky potměšilého zla.

Co prozrazuje:

Že vy máte radost z cizího neštěstí? Takhle se směje škodolibý člověk anebo ten, kdo se bojí ukázat, že má taky citlivou stránku. Posměšný smích zraňuje a o vás vypovídá, že máte nějaký mindrák… Dejte si pozor, aby se vám to nevrátilo! Je to hloupé a vás nedůstojné.

Koketní smích

Jak ho poznáte:

Nasazují jej ženy především ve společnosti mužů. Měl by být nevinný, ale dílem svůdný, taková vějička pro pány. Pozor, ať je nenucený a nevtíravý. Nesmí vyznít křečovitě!

Co prozrazuje:

Chcete vypadat mile, šarmantně a sexy. Spousta žen se ovšem koketně směje z pouhé nejistoty. Jiné tím dávají najevo, že mají chuť flirtovat! Avšak dámy, když to přeženete, má chlap pocit, že ho uháníte!

Falešný smích

Jak ho poznáte:

Vůbec se neodráží v očích, obličej postrádá mimiku. Zní navíc přehnaně, nahraně a jednoduše v něm zazní falešný tón. Není spontánní, je ryze účelový.

Co prozrazuje:

Falešným smíchem člověk zkouší pouze zakrýt svoji stydlivost nebo přehnanou nejistotu. Když k tomu nemáte důvod, tak se radši nesmějte. Někdy pouhé pousmání se úplně stačí. Je to lepší, než ze sebe dělat blázna nebo psychopata.

Nervózní smích

Jak ho poznáte:

Zní divně, protože při něm nemáte pusu dostatečně otevřenou.
Oči neklidně těkají po okolí a pozorní přihlížející vyčtou přímo v obličeji té osoby velkou nejistotu. Na ostatní působí vystrašeně.

Co prozrazuje:

Pokud jste nervózní, nezkoušejte to zakrýt umělým smíchem. Akorát se tím prozradíte. Zvuk tohoto smíchu a vaše gesta vás zkrátka prásknou! Plusové body však můžete nasbírat, když svoji nejistotu přiznáte. Vždy je to všem sympatické.

Soucitný smích

Jak ho poznáte:

Působí jako potlačovaný a je často doprovázen uklidňujícím poplácáváním. Ale je to ještě vůbec smích?

Co prozrazuje:

Tento člověk míní upřímně svoji účast, ale v této situaci se bohužel cítí bezmocný. Podstatné je, že to s vámi myslí dobře a že se zajímá o váš problém.

Křečovitý smích

Jak ho poznáte:

Je nejistý, bez emocí, vypadá spíš jako škleb! Většinou ale skončí stejně rychle, jako začal. Bohužel, působí i trapně. Takže se ho raději vyvarujte a nesmějte se v takovém případě vůbec!

Co prozrazuje:

Za tímhle »křečákem« se většinou skrývá spousta napětí. Nebo nevíte, jak zareagovat na situaci, prostě to neodhadnete, tak se prostě zasmějete. Je to k ničemu.

Afektovaný smích

Jak ho poznáte:

Zní znuděně a bez zájmu. Je to smích na efekt. Kromě toho se takhle smějící člověk zásadně nedívá na osobu, jíž je smích určen, anebo se dívá jakoby skrze ni, prohlíží ji.

Co prozrazuje:

Člověk dává ostatním na vědomí, že má o sobě hodně vysoké mínění, cítí se nadřazeně. A i když to tak někdy třeba ani nemusí být míněno,
vždycky to zapůsobí nesympaticky. Tenhle smích se může postarat o ztrátu přátel a někdy dokonce i vyvolat hádku.

Hihňavý smích

Jak ho poznáte:

Nikdy se nehihňáte sami, ale vždy s někým. Většinou u toho drbete a ten smích je jen zvukovou kulisou bezstarostnosti, pohody. Ten smích je šťastný, má opodstatnění.

Co prozrazuje:

»Hihňající « se ženy jsou naprostou klasikou. Prostě si dvě nebo více kamarádek padnou do noty. Dávají tím najevo sounáležitost, naladění na stejnou vlnu, což muže občas vyvádí z míry. Když dají prostě ženy hlavy dohromady, strhnou se navzájem a dokážou se opravdu smát doslova každé blbosti.

Proč se máme smát?

• Smích pozitivním způsobem působí na náš imunitní systém, ale pomáhá i srdci, bojuje proti bolestem hlavy, astmatu či sexuálním poruchám.

• Základem smíchu je, že zbavuje tělo stresových hormonů a zvyšuje produkci
hormonu štěstí, endorfinu.

• Vzhledem k tomu, že odbourává stres, který je zdrojem mnoha nemocí, nemůže nás překvapit, že častý smích snižuje riziko rakoviny, okysličuje tělo, podporuje dýchací systém, zlepšuje krevní oběh i trávení.

• Navíc je prokázáno, že lidé, kteří se více smějí, mají kvalitnější mezilidské vztahy.

Autor:  ane

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.