Po dlouhé zimě kůže na obličeji trpí: 4 kroky k jarní očistě pleti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Po dlouhé zimě kůže na obličeji trpí: 4 kroky k jarní očistě pleti!

Pokožka si zaslouží vaši zvýšenou péči.
Pokožka si zaslouží vaši zvýšenou péči. (Profimedia.cz, ara)

S příchodem jara podstupujete detoxikační diety nebo kúry, které mají zbavit tělo toxických látek nahromaděných během zimy. Stejnou péči si ale zaslouží i vaše pokožka, kterou navíc denně vystavujete na odiv!

1. Zbavte se odumřelých buněk

Dodáte tím pleti jas a hebkost. Nejlepším způsobem je šetrně ji obrousit. Místo klasického peelingu použijte gommage – speciální čisticí gel s mikroperličkami, který jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky, zbavuje pleť nečistot, nedráždí pokožku a nepoškozuje kožní film.

2. Vyhlaďte pleť za 5 minut

Jak? Zásobte ji výživnými látkami, které zvýší pevnost a pružnost pleti. Budete pak vypadat mladší. Zkuste intenzivní liftingové masky, které dokážou vyhladit vrásky a drobné nerovnosti, a to téměř s okamžitým výsledkem.  Vsaďte na přírodní výtažky, které obnovují buňky, pleť osvěží, zvláčňují a udržují v ní vlhkost. Tyto schopnosti má třeba ženšen, heřmánek, kaviár, hroznová jadérka nebo granátové jablko.

3. Hydratujte

Kvůli chladnému počasí a pobytu v přetopených místnostech je pleť vysušená a bez jasu, proto je třeba dostatečně ji vyživovat krémy. Nezáleží na ceně, dobře poslouží i krém za 60 korun. Vybírejte ale takový, který pleť bude hydratovat po celý den a zajistí jí pravidelný přísun vitaminů. Ideální je používat denní a noční krém ze stejné řady jedné kosmetické značky.

4. Cvičte obličejovou gymnastiku

Krásná, zdravá pleť je vypnutá a bez vrásek.  Kde nestačí krémy, pomůže pravidelné protahování a posilování obličejových svalů.  Každé ráno a večer si najděte pět minut a cvičte obličejovou gymnastiku. Grimasy provádějte raději před zrcadlem než před partnerem. Uvidíte, že už za měsíc bude pleť pevnější, a to bez drahého liftingu.

Autor:  efr

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.