Arnyho vyhodili na ulici: Byl kost a kůže……teď se zotavuje v útulku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Arnyho vyhodili na ulici: Byl kost a kůže……teď se zotavuje v útulku!

Takhle strašně Arny vypadal...
Takhle strašně Arny vypadal... (Marek Maskulanis / Blesk)

Vyhublou na kost a s kůží sedřenou do krve našli pobíhat lidé ve Vražkově na Litoměřicku čistokrevnou dogu. Nikomu nechyběla, a tak se jí ujali v řepnickém Psím domově.

Arny (3), jak psovi začali v útulku říkat, má průkaz původu. Podle tetování proto majitelé útulku našli chovatele, z jehož chovu pes pochází. „Potvrdil nám, že je Arny od něj. Zpět už ho nechtěl. Přispěl ale na jeho krmení a léčbu,“ řekla majitelka útulku Miluše Maskulanisová. Ta se pokoušela najít i majitele psa a zjistit, proč zvíře skončilo podvyživené a poraněné na ulici. Pátrání se ale ocitlo ve slepé uličce. Telefon na majitele, údajně Turka, je hluchý, a adresa nesedí.

Zpět do formy

Arny ale i přesto, čím si prošel, na lidi nezanevřel. Právě naopak, každého, kdo se s ním setká, si okamžitě získá svou milou a přátelskou povahou. „Má rád lidi i ostatní psy. S každým si chce hrát,“ řekla Maskulanisová, která teď o psa pečuje. Po necelém týdnu v útulku se mu pomalu hojí rány a také mírně přibral, i když do ideální váhy, která se u dog pohybuje mezi 55 až 75 kg, má ještě daleko.

Nového páníčka, nejlépe takového, který má s tímto plemenem zkušenosti, mu budou majitelé útulku hledat až poté, co se dostane úplně do formy.




Přečtěte si
colombina
25. 2. 2013 • 15:08

když ho nechce zpátky? Od takového si štěně nikdo nekupujte!!!! Navíc - měl by policii říct, komu Arnyho prodal - ten je pak přímo trestně zodpovědný. Za opuštění zvířete u nás hrozí i nepodmíněný trest!

argido
14. 2. 2013 • 14:18

Taky jsem je měla a ten posledný harlekýn byl nej, nejlepší pes, jakého jsem kdy měla. Hned bych si taky pro něj jela - přesně jako craschida mám také dva malé psy a už by se sem nevešel. Škoda, mít dům, tak do toho jdu. Dogy jsou nejfantastičtější psí miláčkové!!!!

crashinda
6. 2. 2013 • 12:16

Maličkej! Tahle rasa je neuvěřitelně hodné povahy. Nebýt v bytě a mít dva psí lumpy, jedu si pro něj. Škoda jen, že se dožívají pouhých 8let, jsou supr společníci a i dobří obranáři-páníčka nedají,i když to lze do nich těžko říct.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.