VIP Prostřeno: Miroslav Etzler a jeho rýže tří barev s krevetami | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

VIP Prostřeno: Miroslav Etzler a jeho rýže tří barev s krevetami

Miroslav Etzner se zaměřil na středomořskou a asijskou kuchyni.
Miroslav Etzner se zaměřil na středomořskou a asijskou kuchyni. (Profimedia.cz)

Miroslav Etzner je podle kolegů lepší kuchař než herec! Hosty zaujal středomořskou a asijskou kuchyní. Sestavil tříchodové a chutné menu zakončené dezertem z borůvek a mascarpone.

Slávky po francouzsku s bagetkou

Potřebujete:

slávky • olivový olej • šalotka • cherry rajčata • česnek • bílý pepř • bobkový list • čerstvý tymián • petrželka • citronová šťáva • 300–400 ml kvalitního bílého vína • zeleninový vývar • bageta k podávání

Slávky po francouzsku s bagetkou

Postup:

Slávky vložíme do misky s vlažnou vodou a necháme ponořené alespoň 15 minut. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, omytá a rozpůlená cherry rajčata a česnek. Restujeme. Přidáme bílý pepř, bobkový list, tymián a přilijeme 3-4 dcl vína a trošku zeleninového vývaru. Přikryjeme a dusíme. Nakonec přidáme do hrnce slávky, opět přikryjeme pokličkou a dusíme ještě 6 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a ochutíme citronem. Podáváme s bagetou.

Thajské krevety s rýží tří barev

Potřebujete:

loupané čerstvé nebo mražené krevety • 1 balení baby špenátu • 1 mrkev • 1 balení paprik – trikolora • hlíva ústřičná • jarní cibulka • kešu oříšky • zelené chilli (podle chuti – je ostré) • 1 kokosové mléko • bazalka • olivový olej • zeleninový výva • rýže tří barev pro 4 osoby

Thajské krevety s rýží tří barev

Postup:

V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme mrkev nakrájenou na kousky a chvíli smažíme. Přidáme nakrájenou červenou, žlutou a oranžovou papriku, krevety, nakrájené kešu oříšky a trošku zeleninového vývaru. Dál vaříme. Nakrájíme na kousky jarní cibulku a houby a přidáme ke směsi. Omyjeme špenát, část přidáme do pánve spolu se zeleným chilli. Množství podle toho, jak moc chceme mít jídlo pálivé. Do pánve vložíme zbytek špenátu, počkáme, až sníží objem, a pokrm zalijeme kokosovým mlékem. Povaříme. Nakonec směs posypeme nakrájenou bazalkou a již dále nevaříme.

Na hrnek rýže tří barev dáme 2 a půl hrnku vody a vaříme pod pokličkou asi 20 až 25 minut.

Borůvky s mascarponovým krémem a čokoládou

Potřebujete:

3 balíčky borůvek • 1 mascarpone • 1 zakysaná smetana • 2 vanilkové cukry • čokoláda na nastrouhání

Borůvky s mascarponovým krémem a čokoládou

Postup:

Borůvky omyjeme a nasypeme do čtyř připravených misek, ve kterých budeme dezert podávat. V míse smícháme mascarpone se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Hotovou směs navrstvíme na borůvky v miskách. Čokoládu nastrouháme a ozdobíme jí vrch dezertu.

Facebook recepty:gallery:false:false:false



Přečtěte si
defakto
3. 2. 2013 • 16:32

Míra vařil s radostí, práce mu šla pěkně od ruky, bylo vidět že nevaří poprvé. Jeho menu bylo docela náročné a podle hodnocení kolegů i velmi chutné ! V konečném hodnocení získaly se Soukupem stejný počet bodů .Soukupove menu bylo nenáročné a vysoké hodnocení získal jenom díky velké toleranci svých kolegů. Pan Etzner se nakonec projevil jako nejšlechetneší z nich, o své vítězství vůbec se Soukupem nebojoval, ale vzdal se ho v jeho prospěch !!! Takže na Mallorku poletí Soukup , ale pro mne je opravdovým vítězem M.Etzler !

hejhej
3. 2. 2013 • 09:55

Občas se koukám na VIP prostřeno,podle skladby účinkujících.Tato sestava byla nejlepší,hlavně Etzler se Soukupem .Nikdo nikoho nepoučoval,nezhazoval,byli vtipní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.