VIP Prostřeno: Miloslav Tichý a jeho pstruh se šťouchanými bramborami
Nejmladší člen pánské jízdy VIP Prostřeno Miloslav Tichý pozve hosty do ateliérů a kulis svého televizního domova. Naplánoval si lehká jídla. Začne těstovinovým sálátem s krevetami, jako hlavní chod nabídne pstruha a vše zakončí nezbytnou sladkou tečkou v podobě palačinek.
Těstovinový salát
Potřebujete:
těstoviny (vřetena) • předvařené krevety • 1 větší paprika – barevná kapie • 2–3 rajčata • 1 bílý jogurt • sůl, pepř • sladká červená paprika
Postup:
Uvaříme si těstoviny v dobře osolené vodě, nesmí se ale rozvařit. Mezitím si dobře očistíme a vyloupeme krevety.
Papriky a rajčata nakrájíme na kousky. Do mísy nasypeme vychladlé těstoviny, předvařené krevety, nakrájenou paprika a rajčata. Smícháme s bílým jogurtem. Osolíme a dochutíme sladkou paprikou. Kdo má rád ostřejší, může si salát opepřit a přidat oblíbené salátové koření.
Pstruh se šťouchanými bramborami
Potřebujete:
4 čerství pstruzi i s hlavou, vykuchaní • brambory pro 4 osoby • pažitka • sůl a mletý pepř • máslo • olej
Postup:
Pstruhy omyjte, osušte a uvnitř i vně osolte a opepřete. Opečte na pánvi, nejlépe na směsi oleje a másla nebo na přepuštěném másle.
Předtím si oloupeme a na kousky uvaříme brambory, které uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme s máslem a posypeme je pažitkou. Pokud máme bylinek hodně, můžeme je rovnou nasekané zapracovat do brambor. Jídlo servírujeme s kouskem citronu a bílým vínem.
Palačinky
Potřebujete:
3 vejce • 3 vrchovaté lžičky cukru • špetka soli • 300 ml mléka • 200 g hladké mouky • olej na smažení • zavařeniny a bílý jogurt na naplnění • moučkový cukr na posypání
Postup:
Mléko lehce osolíme, přidáme cukr, celá vejce a rozkvedláme. Přimícháme mouku a důkladně – nejlépe s pomocí tyčového mixéru – rozmícháme a necháme chvíli odstát. Promícháme a pak na tenké vrstvě rozpáleného oleje smažíme tenké palačinky po obou stranách dozlatova.
Mažeme dobrou marmeládou, jogurtem, svineme a ještě posypeme cukrem.