Vzpomínka na Palacha: Na Václaváku si muž (36) zapálil bundu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vzpomínka na Palacha: Na Václaváku si muž (36) zapálil bundu!

»Sebevrah« šokoval, ale zemřít jako Palach prý nechtěl.
»Sebevrah« šokoval, ale zemřít jako Palach prý nechtěl. (Martin Hurda)

Šokující divadlo uspořádal v neděli po 14. hodině na Václavském náměstí v Praze muž (36), který se zapálil jen pár metrů od místa, kde ze sebe udělal živou pochodeň v lednu 1969 Jan Palach.

V kašně u Národního muzea se muž polil neznámou látkou a škrtl. Během několika vteřin ho začaly olizovat plameny. Zoufalce si všiml řidič, který projížděl kolem. „Zastavil u policejní hlídky a křičel, že uprostřed fontány hoří muž. Policisté okamžitě běželi na místo a z muže strhli část hořícího oblečení.

Pak ho povalili do sněhu a tím jej uhasili,“ popsala akci policejní mluvčí Eva Kropáčová. Muž měl na sobě několik vrstev oblečení, a tak neutrpěl vážnější poranění. „S největší pravděpodobností nechtěl spáchat sebevraždu, ale jen demonstrativně zavzpomínat na Jana Palacha,“ dodala Kropáčová. »Sebevraha« s lehce popálenýma rukama odvezla záchranka do nemocnice.

Přečtěte si
jity
20. 1. 2013 • 23:37

zapálil prd, zkoušel jestli mu hoří. Vždyť ani nevěděl proč se Jan Palach upálil. Hlavně, že to pořád omílají a tento jouda se opičí a neví proč.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.