Alenku (†9) nalákal domů na oříšky. Pak ji znásilnil a umlátil kladivem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Alenku (†9) nalákal domů na oříšky. Pak ji znásilnil a umlátil kladivem!

Policisté odvážejí její tělo.
Policisté odvážejí její tělo. (Profimedia.cz)

Alena S.(†9) šla v září 1959 nakoupit a pak hodila tašku domů a utíkala si hrát s kamarádkami. Zpět se ale nevrátila. Otec večer oznámil její zmizení na policii, okamžitě se rozběhlo pátrání. Bezúspěšné. Za tři dny už kriminalisté měli neblahé tušení... Nakonec se rozhodli prohledat byty v domě, kde rodina bydlela.

Jeden z nájemníků, Stanislav Stárek (37), ale nebyl k zastižení. Kriminalisté si o něm zjistili, že už byl několikrát trestaný a rád pije. Proto si obstarali povolení k domovní prohlídce a do bytu vstoupili bez »pozvání«. Zlé tušení se tam vyplnilo. Na podlaze našli ležet Alenku v kaluži krve.

Hlavu měla doslova rozmlácenou kladivem, v ruce chomáč cizích vlasů, za nehty pachatelovu kůži. Lékař navíc prohlásil, že byla znásilněna... Na místě bylo i zkrvavené půlkilové kladivo. Tentýž den byl Stárek zadržen nedaleko Prahy ve Stránčicích. Muž se k vraždě bez skrupulí přiznal a po vytáčkách souhlasil i s tím, že znásilňoval.

Dívku, kterou znal a která mu důvěřovala, si v podroušeném stavu vyhlédl už z hospody, kde v den vraždy popíjel. Nalákal ji domů, nabídl oříšky, a ona už neměla nejmenší šanci, přesto, že se statečně bránila. Za svou brutalitu dostal trest nejvyšší: SMRT!

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
didianne
3. 1. 2014 • 21:40

Souhlasím se vším.

Thyronx
11. 5. 2013 • 02:18

Nejvyšším trestem je doživotí v samostatné cele, bez šance na práci, procházka po dvoře - sám. Za několik let zapomene mluvit. Vyjadřovat se. V cele sám se svými yšlenkami, bez tisku, TV, rádia,telefonu, bez návštěv, balíčků, a jiných vymožeností. To je podstatně horší než vyjímečný trest (smrt). Za vraždy by se měl udělovat spíše běžně než vyjímečně jako v Čechách. Trest smrti je vysvobození. Nevím jestli se praktikuje v Česku. Spíš ne. Česká justice pracuje snad lépe a rychleji než před lety, nicméně stále na primitivních základech. Mnoho tisíc čekatelů na vězení se prostě nehlásí o svůj trest a jsou volní aby mohli dál páchat trestnou činnost. Česko je chápáno ve světě jako neprávní stát.

pea.p
8. 4. 2013 • 12:23

trest dnes chybí,. Nejvyšším trestem dnes může být doživotní dovolená za mřížemi bez nutnosti pracovat ap.

zadnice
21. 1. 2013 • 12:45

A tak to má být, žádný humánní "přístup"!!!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.