Pohroma v kostele: Tři lidé byli zavražděni při modlitbách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohroma v kostele: Tři lidé byli zavražděni při modlitbách!

Opuštěný kostel
Opuštěný kostel (Aha! – Alexandr Malachovský)

Obyvatelé malého městečka Námestova poblíž Oravy v tehdejším Československu se jednoho únorového dne roku 1960 probudili do hrozivého rána. V místním kostele našli tři mrtvoly! Muže, starší ženu (†52) a mladou dívku (†17).

Trojnásobnou vraždu měl na krku Ján Jenej (21), kterého kriminalisté dopadli hned druhý den. Nechal jim »lehkou « stopu. Večer před objevením těl, kdy zrůdný čin spáchal, si zašel »na jedno« do místního hostince. Štamgastům neunikla krev na jeho šatech. Jenej, který v minulosti seděl 2,5 roku za znásilnění, potřeboval peníze, a tak jej napadlo, že vykrade kostelní pokladničky na milodary. Kostel byl v onen večer opuštěný, a tak si vzal sekeru a snažil se do nich dostat.

V tu chvíli vstoupila do kostela starší žena. Jenej se schoval, a když se modlila, udeřil ji sekerou. Nechtěl ji však obrat, ale znásilnit. „Ale pak jsem zjistil, že je na mě stará...“ popsal do policejního protokolu. Posléze do kostela vstoupil další modlitebník, muž. Toho zavraždil kvůli penězům. Sebral mu peněženku a občanský průkaz jeho manželky. Poslední obětí byla mladičká dívka. Zabil ji stejně jako starší ženu, pak z ní serval šaty a znásilnil ji.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
moudrost
25. 1. 2013 • 08:11

v tomto kostele se nemordovalo - patri do uplne jine vesnice........

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.