Vnuk Rottrové nemluví česky! Babička Marie se tak musí šprtat angličtinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vnuk Rottrové nemluví česky! Babička Marie se tak musí šprtat angličtinu!

Marie dbá nejen na svůj vzhled, ale rozšiřuje si i jazykové znalosti.
Marie dbá nejen na svůj vzhled, ale rozšiřuje si i jazykové znalosti. (Roman Souček / Paparazzi)

Zpěvačka se sametovým hlasem Marie Rottrová ani v sedmdesáti nezahálí a studuje. „Každý týden mám dvě hodiny angličtiny,“ svěřila se Rottrová, která se cizí jazyk učí kvůli svým dvěma vnukům. „Syn Martin totiž žije v Kanadě a vnuk Mylo mluví jenom anglicky,“ prozradila Rottrová, která tak musí pořádně šprtat, aby se se svým milovaným vnoučkem vůbec domluvila!

Ačkoliv Rottrová létá za rodinou »jen« dvakrát ročně, je s nimi v neustálém kontaktu. „Voláme si každý týden přes Skype. Díky tomu, že je Mylo ještě malý - jsou mu čtyři roky - tak si s ním rozumím dobře. Mluví v jednoduchých větách a používá běžná slova,“ pochvaluje si Rottrová, která si své znalosti angličtiny naživo vyzkouší už v prosinci...

„Přiletí sem na Vánoce, už se moc těším,“ raduje se zpěvačka, jež si ale od rodiny několikrát odskočí na pódium. Bude totiž hostem na turné Václava Neckáře s kapelou Bacily. „Když jsem ještě nebyla známá, chodila jsem na jejich koncerty, tak jsem moc ráda, že si s ním zazpívám,“ těší se Rottrová.



Přečtěte si
oughweed
7. 11. 2012 • 11:00

Nedovedu si představit, že bych na své děti nemluvil svojí mateeřštinou. Holt se za ní narozdíl od Rottrové syna nestydím. V USA a kanadě žijí třeba Číňané po generace a jejich děti pořád umí čínsky. Její syn bude asi stejný hlupec jako Lendl, co sice anglicky mluví s příšerným slovanským přízvukem, ale v Praze chce tlumočníka, protože česky prý už zapomněl. Koukněte třeba na Vrzáňovou nebo Navrátilovou, ty jsou v Usa desítky let angličtinu mají perfektní, ale stejně tak i češtinu.

alialenka
4. 11. 2012 • 17:28

ale cesky mluvi tak, ze nikdo nepozna ze nejsou Cesi. Chtelo to jenom jim hodne cist ceske pohadky, muvit na ne cesky a vysvetlit jim jak je to bajecne ze mame svoji vlastni rec, ktere nikdo nerozumi. No a dneska muj mladsi jede na vanoce do Ceske republiky za rodicema svoji ceske divky a je moc rad ze se s nima bez problmu domluvi..

dannaa
3. 11. 2012 • 09:07

Držím palce paní Rottrová.

illis
2. 11. 2012 • 20:27

žije od narození v zahraničí, ale česky umí velmi dobře a to hlavně díky rodičům, kteří ho česky od mala učili . Jeho babička byla šťastná, že si se svým vnukem může bez problému povídat. Díky rodičům, kteří nezapomněli, kde se narodili nemusela babička chodit na jazykové kurzy .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.