Připravte si peněženky... Štědrovečerní kapři zdraží! Odhad: Kilo bude od 89 Kč... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Připravte si peněženky... Štědrovečerní kapři zdraží! Odhad: Kilo bude od 89 Kč...

Štědrovečerní šupináč.
Štědrovečerní šupináč. (Profimedia.cz)

Vánoce jsou za dveřmi. Tuhle větu většina z nás upřímně nenávidí, protože si vybaví, co všechno musí do té doby zařídit a nakoupit. A zaplatit... Všechno zdražuje a štědrovečerní kapříci nebudou výjimkou. Kilo podraží zřejmě o čtyři koruny!

Rybářství Třeboň, které je největším producentem sladkovodních ryb v Evropě, dodává zatím obchodníkům kapra do 2,5 kg s doporučenou cenou 75 Kč, výběrového od 85 Kč. Stejně stál kapr i loni na Vánoce. S prosincem přijde ale zdražení, stouply totiž ceny krmiv a energií, zejména pšenice, kterou se šupináči vykrmují.

„Určitě se to projeví v ceně za kapra, ale nebude to nic zásadního. Očekáváme, že kapr podraží o pár korun,“ řekl Aha! ředitel Rybářského sdružení České republiky Michal Kratochvíl. „Ještě loni pšenice vyšla na 4000 Kč za tunu, nyní je to o tisíc víc,konstatoval.

Přestože konkrétní být nechtěl, obchodníci tvrdí, že přestože chtějí ceny udržet co nejnižší, v průměru o 4 Kč na kile kapři zřejmě zdraží. Ceny se tak vrátí na úroveň roku 1997...


Autor:  bk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.